Geüpdatet: 24 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten bij de aankoop van een robotstofzuiger?

02 Januari 2019

Als je een hekel hebt aan stofzuigen, kun je dit natuurlijk ook voor je laten doen. Je kunt hiervoor een interieurverzorgster in dienst nemen, maar een robotstofzuiger is absoluut ook een goede optie. Er zijn wel een aantal zaken waar moet je op letten bij de aankoop van een robotstofzuiger. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Er zijn een aantal huishoudelijke klussen waar veel mensen een echte hekel aan hebben. Denk hierbij aan afwassen en stofzuigen. Gelukkig hoef je deze klussen tegenwoordig niet meer zelf te doen. Er zijn handige apparaten die dit werk volledig zelfstandig voor je zullen uitvoeren (en ook nog zonder mopperen). De afwasmachine kennen we inmiddels al een tijdje. De robotstofzuiger is tegenwoordig sterk in opkomst. Deze automatische stofzuigers kunnen makkelijk grote oppervlaktes voor je zuigen en een groot deel van deze vervelende taak van je overnemen. Je moet af en toe alleen nog even de kleine hoekjes even zelf stofzuigen. Daar kan jouw automatische hulp net niet bij.

Hoe een robotstofzuiger zijn weg door de woning kan vinden

De meeste mensen vragen zich af hoe een robotstofzuiger zijn weg door de woning kan vinden. Dit hangt af van het model waarvoor je kiest. De meeste robotstofzuigers zijn voorzien van botssensoren en afstandssensoren. Hiermee wordt voorkomen dat de stofzuiger steeds tegen objecten aan botst. De meeste robotstofzuigers zijn voorzien van een laser die een waarschuwing geeft als er een obstakel op de route ligt. Daarnaast zijn de robotstofzuigers voorzien van afgrond sensoren. Hiermee kan je een stofzuiger met een gerust hart ook een bovenverdieping laten zuigen, zonder de angst te hebben dat de elektrische hulp in de huishouding van de trap af valt. Duurdere modellen hebben vaak meer sensoren.

Met behulp van een afstandsbediening kun je een robotstofstofzuiger extra naar een specifieke plek sturen. Er zijn robotzuigers die voorzien zijn van bumpers, om schade (aan meubels én aan de robotstofzuiger) te voorkomen als er toch onverwachts een botsing plaatsvindt.

De aandachtspunten bij het kopen van robotstofzuigers

Het is verstandig om wel even na te gaan hoe de robotstofzuiger zijn weg zal vinden. Dit is zeker één van de aandachtspunten bij het kopen van robotstofzuigers. De geavanceerde modellen zullen een systematische methode hanteren om het gehele gebied mee te nemen bij het stofzuigen. Een robotstofzuiger die voorzien is van een laser map methode slaat geen plekje over en zal een nauwkeurige plattegrond maken van het gebied.

Daarnaast zijn er robotstofzuigers die werken met gebiedsafbakening. Hiermee kun je met behulp van een sensor een virtuele muur optrekken waar de niet langs zal gaan. Andere merken werken met een magneetstrip als gebiedsafbakening.

De robotstofzuiger doet er gemiddeld één tot anderhalf uur over om weer volledig op te laden. Er zijn robotstofzuigers die zelfstandig terugkeren naar het oplaadstation als de accu leeg begint te raken om “op adem te komen”. Daarna zal de stofzuiger zijn taak uiteraard afmaken. De eenvoudigere modellen doen dit niet. Je moet hier zelf rekening mee houden bij de afbakening van het gebied en deze niet te groot maken.

Gemak dient de mens!

Vrijwel iedere robotstofzuiger is voorzien van een timer. Je kunt je elektrische hulp in de huishouding op ieder gewenst moment aan het werk zetten en hoeft daar zelfs niet voor thuis te blijven! Als je kiest voor een robotstofzuiger die voorzien is van borsteltjes aan de zijkant, worden je muren en plinten ook meegenomen. Gemak dient de mens!

Bekijk hier een filmpje over een robotstofzuiger


Top Robotstofzuiger aanbiedingen


Gerelateerde pagina's