Geüpdatet: 21 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Beste laptop voor studeren?

29 Juli 2019

Studeren zonder laptop is tegenwoordig een absolute no go. Of het nu gaat om het maken van notities tijdens een college, het schrijven van een scriptie, het samenwerken met studiegenoten of het communiceren met je opleidingsinstantie, je hebt bijna altijd een laptop nodig. Er zijn tegenwoordig zeer veel keuzemogelijkheden in deze handzame computers. weet jij wat de beste laptop is om te studeren? In deze blog vind je het antwoord op deze vraag.

Waar op letten bij aankoop van een studentenlaptop?

Voordat je een laptop voor je studie aan gaat schaffen, is het handig om eens aan je studiebegeleider te vragen wat je precies allemaal nodig hebt aan programma’s voor komend schooljaar. Heb je namelijk alleen Office-toepassingen nodig dan volstaat vaak een basis laptop met een Intel Core i3 processor. Is het echter de bedoeling dat er ook grafische programma’s, video en fotobewerking of statistische software zoals SPSS op geïnstalleerd wordt, dan kan een snellere studenten-laptop met een Intel Core i5- of i7 processor handig zijn.

Eisen aan het beeldscherm van de studielaptop

Uiteraard worden er ook veel eisen gesteld aan het beeldscherm van de studielaptop. Ook in dit opzicht zijn er een aantal zaken waar je even op moet letten. Als je elke dag de laptop van huis naar de collegezaal en naar de bibliotheek mee moet nemen, wil je uiteraard geen grote, zware laptop meenemen. In dat geval kun je het beste kiezen voor een laptop met een beeldscherm van maximaal 15 inch. Deze is niet te zwaar en past makkelijk in je tas. Een laptop van 15inch heeft een gewicht van ongeveer 2.2kg, als je kiest voor een 13 inch scherm weegt deze ongeveer 1,5kg. Qua resolutie verschillen deze twee schermen nauwelijks, alleen wordt alles iets kleiner afgebeeld wanneer je voor een 13inch beeldscherm gaat. De meeste studenten maken de keuze voor een 15inch beeldscherm.

Welk type laptop voor studeren

Het volgende punt om over na te denken is het type laptop waar je voorkeur naar uit gaat. Ook hierin heb je diverse keuzemogelijkheden. Dit zijn de meest gekozen opties:

 • Het Macbook: wie kent deze niet. De laptop van het bekende merk Apple met het minimalistische design en de dunne en fancy behuizingen. Apple heeft een eigen besturingssysteem –OS X– dit werkt anders dan het Windows besturingssysteem en daarom soms wel even wennen. Een nadeel is dat niet alle Windows software wordt ondersteund door de Mac-versie. Maar het besturingssysteem van Apple wordt wel vaak gezien als gebruiksvriendelijk.
 • De Windows laptop. Zoals de naam al aangeeft, heeft deze laptop een Windows-besturingssysteem. Dit is het meest gekozen type aangezien voor dit type de meeste keuze is op het gebied van snelheid, formaat, opslagcapaciteit en behuizing van de laptop.
 • Een Chromebook, ook wel de ‘Google-laptop’ genoemd. Het is een laptop die razendsnel opstart en makkelijk in gebruik is. De webbrowser (Chrome) wordt bij deze laptop als besturingssysteem gebruikt. Bij deze laptop kan je gebruik maken van alle Google-apps, kun je documenten en spreadsheets maken en uiteraard ook mails kunt versturen. De toegang tot deze documenten en apps heb je alleen wanneer je een internetverbinding hebt. Let er echter goed op dat niet alle universiteiten en scholen de Chromebook ondersteunen.
 • De juiste accu

  Last but not least is de accu natuurlijk een heel belangrijk. Niets is irritanter dan halverwege je college op zoek te moeten gaan naar een stopcontact omdat je een melding op je scherm ziet verschijnen dat je accu bijna leeg is. En dat dag in dag uit…….

  Om dit soort gênante situaties te voorkomen kies je bij aankoop het beste voor een accu die minimaal 8 uur mee gaat. Het liefste natuurlijk nog wat langer zodat je eventueel in de trein naar huis vast wat huiswerk kunt doen.

  Wat is de beste laptop voor studeren?

  Het is je inmiddels vast wel duidelijk geworden dat er diverse merken laptops verkrijgbaar zijn. Allemaal met verschillende instellingen en natuurlijk ook een grote diversiteit in prijsstellingen. Wil je zeker zijn dat je de beste laptop voor het studeren kiest? Maak dan je keuze voor één van de 10 laptops uit het onderstaande lijstje. Het lijstje staat in een willekeurige volgorde omdat we ervoor gekozen hebben om laptops van diverse prijsklassen in dit rijtje op te nemen.

  Bekijk hier: beste laptop om te studeren


  Top Laptop aanbiedingen


  Top laptoptas aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's