Geüpdatet: 1 April 2023

Dagaanbiedingen blog

De beste bladblazer op een accu

29 Juli 2019

Heb je er ook zo de balen van dat je in de herfst steeds weer die bladeren moet opvegen uit je tuin? Er lijkt bijna geen einde aan te komen! Een bladblazer is dan een uitstekend alternatief. Je blaast dan gewoon die bladeren bij elkaar en kunt deze eenvoudig opvegen. De vraag is uiteraard wat de beste bladblazer is. Een bladblazer op een accu is de beste keuze voor particulier gebruik, maar waar moet je nog meer op letten bij de aankoop van een bladblazer? In dit artikel lees je er alles over.

Een bladblazer maakt het tuinieren in de herfst een stuk minder arbeidsintensief! In de praktijk zal het zo zijn dat als gewend bent aan deze handige tuinmachine, je eigenlijk niet met zonder wilt. Als je op zoek gaat naar een bladblazer, dan zal het je direct opvallen dat je de keuze hebt uit drie opties: een bladblazer die aangedreven wordt op een benzinemotor, een bladblazer op elektriciteit (dus met een snoer) en een bladblazer die werkt met behulp van een accu. Deze laatste optie geeft je letterlijk meer bewegingsvrijheid, mits de accu voldoende capaciteit heeft.

De eerstgenoemde optie wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor professionele doeleinden. Voor particulier gebruik zijn de elektrische opties veel praktischer. Deze bladblazers zijn vaak veel milieuvriendelijker, maken minder herrie en bieden meer functionaliteiten. Daarom richten we ons in dit artikel op deze bladblazers.

Waarom een bladblazer zeer handig tuingereedschap is

Er zijn diverse argumenten aan te dragen om jezelf (en/of je partner) te overtuigen waarom een bladblazer wel zeer handig tuingereedschap is. De grote bladeren regen die iedere jaar weer jouw tuin weet te vinden, kan immers voor behoorlijk wat overlast zorgen. Het is niet alleen arbeidsintensief om deze bladeren op te ruimen, maar het kost ook veel tijd. Als je denkt klaar te zijn met opruimen en je denkt er voorlopig van af te zijn moet je niet achter je kijken om te voorkomen dat de moed je in je schoenen zakt (alleen om die reden al is een bladblazer gewoon onmisbaar).

Als je niets doet aan de bladeren in je tuin, kan dit vervelende gevolgen hebben. Bladeren die lang blijven liggen kunnen niet alleen voor vervelende vlekken in je terras zorgen, maar ook glad zijn. Daarnaast kan het een schaduw deken over de rest van je tuin leggen wat gevolgen kan hebben voor de groei en ontwikkeling van de rest van je beplanting. Je zult dus steeds weer aan de bak moeten en het gevecht met het vallend blad aan moeten gaan!

Waar moet je op letten bij de aankoop van bladblazers

Ben je overtuigd dat je dit handige tuingereedschap moet hebben? Dan wil je natuurlijk ook weten waar je op moet letten bij de aankoop van bladblazers. Eén van de belangrijkste keuzecriteria is het blaassnelheid van het apparaat. Dit geeft uiteraard een goede indicatie hoe krachtig het apparaat is. Hierin zijn drie groepen te onderscheiden:

 • Bladblazers met een blaassnelheid tot 250 km/ uur;
 • Bladblazers met een blaassnelheid tussen de 250 en 300 km/ uur;
 • Bladblazers met een blaassnelheid van meer dan 300 km/ uur.
 • De keuze tussen de bovenstaande opties zal afhangen van de maatvoering van de tuin. Op het moment dat je een kleine tuin hebt, is een blaassnelheid tot 250 km/ uur voldoende. Voor grote tuinen is een hoog blaasvermogen (veel kracht) wel gewenst.

  Daarnaast is het goed om te kijken naar de functionaliteiten van de machine. De voordelige machines hebben alleen een blaasfunctie. De duurdere exemplaren zijn ook in staat om bladeren op te zuigen en kunnen de opbrengst direct versnipperen. Hierdoor nemen de bladeren ook niet zoveel ruimte in beslag in de groenbak. Aansluitend op deze optie is het goed om je er even op te wijzen dat je wel let op de opslagcapaciteit van de opvangzak. Dit moet uiteraard wel aansluiten op de hoeveelheid werk dat je te wachten staat. Dit werkt dus wel zo efficiënt.

  Tot slot is het goed om even na te gaan of de bladblazer die jij op het oog hebt voorzien is van een neuswiel. Als er immers een neuswiel bevestigd zit aan de blaaspijp, biedt dit mogelijkheden om heel wat dichter bij de grond te blazen of te zuigen.

  De beste bladblazer op een accu

  Als je met de bovenstaande informatie op zoek gaat naar het tuingereedschap dat bij jou past, blijven er nog genoeg opties over. Wat is nu de beste bladblazer op een accu? Het is belangrijk om eerst even naar de praktische kant van het gebruik van bladblazers te kijken. Je kunt immers kiezen voor een hand bladblazer, een rugzakmodel een versnipperaar op wielen en de nog grotere modellen, al zijn deze laatste opties vaak niet met een accu of op elektriciteit te krijgen.

  Om je een beeld te geven wat nu de beste bladblazer op een accu is, hebben we een lijstje voor je samengesteld met interessante opties. Als je een van de bladblazers koopt die hieronder staan weergegeven kies je voor een bladblazer waar je lang plezier van kunt hebben. Bij het samenstellen van dit lijstje hebben we géén specifieke volgorde aangehouden om je keuze niet te beïnvloeden. De bladblazers hebben dan ook een verschillend vermogen en kunnen andere functionaliteiten hebben ten opzichte van elkaar.

  Bekijk hier: hoe kies ik de juiste bladblazer


  Top Bladblazer aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's