Geüpdatet: 21 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe kan je honden- en kattenvoer het beste bewaren?

09 Oktober 2018

Iedereen die een huisdier heeft kent dit probleem: hoe bewaar je het beste het voer voor je dier? Vaak zijn brokken te koop in enrom grote zakken en je wil natuurlijk niet dat je om een of andere reden een deel weg moet gooien. Kleinere zakken kopen is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar dit is vaak aanzienlijk duurder. Goede voeding is erg belangrijk voor je huisdier, dit houdt ze levendig, vrolijk en energiek. Dat is natuurlijk waar je een huisdier voor hebt.

Hoe bewaar je wat?

Er zijn verschillende soorten voer voor honden en katten, er is droogvoer, ookwel brokken, er is natvoer en er zijn natuurlijk allerlei lekkere snoepjes, kluifjes, etc. Er zijn natuurlijk ook verschillen in hoe je dit voer moet bewaren.

  • Vers voer: zolang het blik ongeopend is, kan deze vaak wel een flinke poos mee. Zodra het blik open is kan je het niet langer dan 48 uur bewaren mits je het gekoeld en goed afgesloten opbergt. Zorg dus dat je het binnen deze tijd aan je hond of kat geeft. Ook honden- en kattenvoer kan over datum gaan en bederven. Mocht je twijfelen, ruik dan even aan het voer, ruikt het anders dan normaal dan kan je het niet meer aan je hond of kat geven.
  • Droog voer: brokken kunnen vrij lang bewaard worden, zolang de brokken maar in een goede voedselcontainer zitten die goed afgesloten is zodat er geen lucht bij kan komen. Op deze manier blijven de brokken vers en knapperig en dus extra lekker.
  • Snoepjes, kluifjes, etc: voor snoepjes, kluifjes, etc. geldt hetzelfde als voor droog voer. Bewaar deze in een goed afgesloten bak zodat deze vers blijven.
  • Bekijk hier een filmpje van Royal Canin over het bewaren van honden en kattenvoer

    Top hondenbrokken 2019

    Top kattenvoer 2019


    Gerelateerde pagina's