Geüpdatet: 21 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe gebruik je een krulset?

06 Mei 2019

Eén van de opmerkingen die je met name vroeger wel voorbij hoorde komen is “als je haar maar goed zit”. Het is een bekend motto dat voor de meerderheid van de vrouwen geldt. Daarom zijn er al jarenlang stijltangen, föhns en krulsets op de markt. Maar hoe gebruik je een krulset? Is dat iets wat je even tussen door kunt doen of ben je er uren mee bezig, want zo veel tijd hebben we tegenwoordig nou ook weer niet. Wij gaan je in deze blog meer over het gebruik van een krulset vertellen.

Je haar krullen

Mensen met krullen willen graag stijl haar en mensen met stijl haar willen graag krullen. Eigenlijk is dat door de eeuwen heen altijd zo geweest. Je kunt je haar op verschillende manieren in de krul zetten. Denk daarbij aan papillotten, krulspelden, de krultang, een permanentje laten zetten of een krulset. Allemaal produceren ze een eigen soort krul waarbij de ene krul wat losser en de andere wat strakker tevoorschijn komt. Het is maar net waar je naar op zoek bent en wat je leuk vindt staan.

Hoe gebruik je een krulset

Eén van de meest gebruikte manieren om je laat mooi te laten krullen is een krulset. Dat klink een beetje jaren ’80, maar je zult zien dat deze manier van je haar krullen een heel mooi resultaat geeft. Er zijn verschillen soorten krulsets op de markt maar de meest bekende zijn toch wel de Babyliss en de Carmen sets. Hiermee krijg je volgens velen de mooiste krullen. De sets worden geleverd met krullers in 3 verschillende maten. 6 grote krullers, 8 middelgrote krullers en 6 kleine krullers. Het kan per set iets verschillen maar dit is ongeveer waar de set uit bestaat. Daarnaast krijg je er metalen clips bij om de rollers mee vast te pinnen en plastic houders om de rollers nog extra te kunnen bevestigen, mochten ze uitzakken.

De krullers worden in een grote bak geleverd. Het is de bedoeling dat je voordat je de krullers in je haar rolt deze eerst laat opwarmen. De bak waarin de krullers zitten heeft dus een snoer wat in het stopcontact kan. De krullers hebben even tijd nodig om op te warmen dus zet de opwarmbak op tijd aan. Zodra je de stekker in het stopcontact hebt gedaan, gaat er een rood lampje branden. Zodra de krullers warm genoeg en klaar voor gebruik zijn wordt het lampje groen.

Spray van te voren wat haarlak op je haar of doe er wat styling mousse door heen zodat de krullen uiteindelijk beter blijven zitten. Rol daarna de krullers in je haar. Let er goed op dat je de uiteinden van je haar ook om de kruller heen wikkelt anders krijg je zo’n typische knik in je haar en is duidelijk te zien dat je een stukje “vergeten” bent. Rol altijd naar binnen. Zet daarna de kruller vast met één van de bijgeleverde klipjes of klemmetjes. Bij sommige mensen blijft de kruller ook zelf op plaats.

Spray nog wat haarlak over de krullers heen, en laat deze zo’n 20 minuten tot een half uurtje afkoelen. Daarna kun je ze voorzichtig uit het haar rollen. Niet te hard aan trekken want dan beschadig je de krul. Borstel daarna je krullen voorzichtig een beetje door met een zachte borstel en je bent klaar om de deur uit te gaan.

Bekijk hier hoe je een krulset gebruikt.Top Krultang aanbiedingen


Top Krulborstel aanbiedingen


Gerelateerde pagina's