Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Heeft Samsung goede vriezers?

29 Juli 2019

Als je vriezer het begeeft, komt dit altijd op een ongelegen moment. In veel gevallen zul je bijna direct naar de winkel rennen of op internet zoeken naar een nieuw exemplaar. In dat geval is het uiteraard de vraag welke vriezer goed is. Heeft een merk als Samsung bijvoorbeeld goede vriezers? In dit artikel helpen we je eind op weg bij het maken van je keuze.

Verschillende soorten vriezers

Als je op zoek bent naar een vriezer, zal het je direct opvallen dat je kunt kiezen uit verschillende soorten. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een vrieskast. Het grote voordeel van deze optie is de afmeting. Een vrieskast is lang, smal en biedt behoorlijk wat ruimte. Veel vrieskasten zijn ook voorzien van handige functionaliteiten zoals het supervriezen en de no-frost functie. Dit laatste is een automatisch dooi programma om het vastvriezen van elementen te voorkomen.

Een vrieskist heeft bijna géén luxe functies, maar biedt wel zeer veel ruimte! Je kunt de benaming van een vrieskist eigenlijk wel letterlijk nemen. Het is één grote koude bak die vaak geplaatst wordt in een magazijn, opslagruimte, bijkeuken of schuur. Als je hiervoor kiest moet je wel rekening houden met de klimaatklasse van het apparaat. Dit is een weergave die aangeeft in welke omgevingstemperatuur de vriezer functioneert. Hieraan zit een minimale en maximale temperatuur verbonden.

Op het moment dat je wat minder ruimte hebt, is een tafelmodel vriezer wellicht een optie. Ook deze term kun je gewoon letterlijk nemen. Het is het kleinste model vriezer die verrassend veel ruimte biedt. Het is wel handig om na te gaan of je bij dit soort vriezers goed bij de thermostaat kunt (ook als de vriezer vol zit dus), als er géén no frost functie op zit. Hiermee kun je de vriezer makkelijk ontdooien en de temperatuur even aanpassen als deze niet koud genoeg is.

Tot slot kun je kiezen voor een inbouw vriezer. Deze vriezer is volledig weggewerkt in het design van je keuken en is vanaf de buitenkant niet zichtbaar. Het is wel goed om rekening te houden dat je keuzemogelijkheden bij deze optie wat beperkter zijn.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een vriezer?

Uiteraard is het goed om even voor jezelf op een rijtje te hebben waar je op moet letten bij de aankoop van een vriezer, naast de punten die we hierboven voor je aangestipt hebben. Uiteraard zullen factoren als het model en de maatvoering een belangrijke rol spelen. Een tafelmodel zal genoeg ruimte bieden voor 1 of 2 personen, een vrieskast of inbouwmodel is zeker geschikt voor een gemiddeld gezin en een vrieskist wordt vaak voor professionele doeleinden gebruikt.

Uiteraard kun je ook kiezen voor de koel-vries combinatie. Dit is een koelkast en vriezer in één apparaat. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat de vriesruimte van deze combinatie veel beperkter is in vergelijking met andere opties.

Daarnaast is het goed om te letten op het energieverbruik van de vriezer. Dit apparaat staat immers 24/7 aan. Je kunt het energieverbruik afleiden uit het energielabel. De tijden dat er nieuwe vriezers werden aangeboden met een B, C of D label liggen al een tijdje achter ons. Zelfs binnen de beschikbare A-labels zit veel verschil. Energielabel A+ is al lang niet meer de zuinigste optie bij een vriezer. Als je op zoek bent naar het zuinigste model dat op dit moment verkrijgbaar is, moet je de keuze maken voor A+++.

Heeft Samsung goede vriezers?

Tot slot het antwoord op de vraag of Samsung goede vriezers heeft. Dit is zeker het geval, maar het is goed om je te wijzen op meerdere topmerken die vriezers aanbieden. Om je hierin inzicht te geven hebben we een lijstje opgesteld van een aantal voorbeelden van de beste vriezers van dit moment. Uiteraard zijn er ook vriezers van Samsung in dit lijstje opgenomen.

Bij het samenstellen van dit lijstje hebben we ervoor gekozen om een willekeurige volgorde aan te houden. Deze opsomming bevat de bovengenoemde keuzemogelijkheden in vriezer modellen en hebben verschillende prijsstellingen.

Bekijk hier: Heeft Samsung goede vriezers?


Top Vriezer aanbiedingen


Top Amerikaanse koelkast aanbiedingen


Top Tafelmodel vriezer aanbiedingen


Gerelateerde pagina's