Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke haarborstel heb ik nodig?

04 April 2019

Eén van de meest gestelde vragen onder vrouwen is de volgende: “welke haarborstel heb ik nodig?” Er zijn er zo veel haarborstels op de markt dat je gemakkelijk het overzicht kunt verliezen. Welke haarborstel je nodig hebt, hangt vooral af van je haartype. Kies je een borstel dat bijvoorbeeld stugge, ruwe en niet soepele haren heeft terwijl jij zelf fijn haar hebt, dan breekt door het borstelen je haar af en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Lees dus gauw onze blog zodat ook jij de borstel kunt kiezen die het beste bij je past.

Waar op letten bij aankoop van een haarborstel

Als je een nieuwe haarborstel gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je even op moet letten. Ga je je borstel bijvoorbeeld meenemen op vakantie en moet deze dus in je toilettas of in je bagage passen? Gebruik je een borstel alleen om het haar te ontklitten of ga je er ook je haar mee stylen en in model te brengen? Wat je met een borstel doet en hoe je ermee omgaat, bepaalt in grote mate welke borstel je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende borstels op de markt.

 • Borstels met nylon
 • Borstels om te ontklitten
 • Borstels met zwijnshaar
 • Borstels van hout
 • Borstels om te stylen
 • Borstels om mee te nemen in je koffer
 • Welke haarborstel heb ik nodig

  Zoals je ziet zijn er een hoop verschillende borstels op de markt. Welke borstel je daadwerkelijk nodig hebt hangt, zoals aangegeven, af van wat voor haar jij hebt. We gaan de verschillende types hieronder bespreken. Jouw haartype staat er vast tussen.

 • Dik (lang) haar
 • Dik haar staat erom bekend dat dit een haartype is, waarin veel volume zit. Zeker als het haar dan ook nog eens wat langer is, kan het lastig zijn om hier goed door heen te kunnen borstelen zonder dat je je haar beschadigd of jezelf pijn doet. Als je dit haartype hebt, kun je het beste gebruik maken van een zogenaamde paddle brush. Dit is een vrij grote brede borstel met een wijd oppervlak en meer pinnetjes dan bij een gewone borstel. Hierdoor heb je minder slagen nodig om je haar door te borstelen. Deze borstel glijdt makkelijk door je haar heen. Het maakt niet uit of je haar nat of droog is. Deze borstel vermindert het trekken in het haar, waardoor het kammen minder pijnlijk zal worden.

 • Dun haar

  Dun haar heeft zo goed als geen volume en valt normaal gesproken slap en futloos langs je hoofd. Als je dit haartype hebt kun je dus het beste gebruik maken van een borstel die wat volume in je haar aanbrengt. Een zogenaamde vent brush is een haarborstel die openingen tussen de borstelharen en aan de achterkant heeft. Als je je haar in model gaat föhnen kan de luchtstroom en gemakkelijk doorheen “waaien” waardoor je meer volume kunt creëren.

 • Droog haar met flinke klitten

  Heb je last van droog haar en ontstaan er met enige regelmaat flinke klitten in je haar, dan kun je het beste kiezen voor een zogenaamde tangle teezer. Dit is een kleine compacte borstel zonder steel. Het maakt je haar eenvoudig knoop- en klitvrij en zorgt bij regelmatig gebruik voor de vermindering van haarbreuk en haarverlies. De borstel glijdt moeiteloos door droog of nat haar en hij is gemakkelijk te reinigen. Door het compacte formaat is deze borstel ook ideaal om mee te nemen als je op vakantie gaat.

 • Golvend haar
 • Heb jij mooi lang en golvend haar, dan zit je natuurlijk niet te wachten op een paar flinke klitten. Voor mooi golvend haar zonder klitten kun je het beste een boar bristle brush gebruiken. Dit is een borstel met zwijnenhaar. Het zorgt ervoor dat de klitten makkelijk uit je haar verdwijnen. Daarnaast zijn de zwijnenharen in staat om de huideigen oliën (talg) vanaf je hoofdhuid op te nemen. Wanneer je je haar borstelt, zorgen deze haren in je borstel er dus voor, dat deze oliën van je hoofdhuid goed naar de lager gelegen delen van je haar kan worden getransporteerd. Juist de lagere en vaak drogere delen van je haar hebben deze goede haarvetten nodig. Wanneer je goed borstelt zullen deze prachtige natuurlijke oliën mooi over je haar worden verdeeld. Er gaat niets boven je eigengemaakte huidolie: je haar wordt glanzend, zijdezacht en ziet er gezond uit.

  Bekijk hier hoe je je haarborstel het beste schoonmaakt


  Top Haarborstel aanbiedingen


  Top Krulborstel aanbiedingen


  Top Stijltang aanbiedingen


  Top Haarstyling aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's