Geüpdatet: 30 November 2023

Dagaanbiedingen blog

Welke muts past bij mij?

14 Juni 2019

Zodra het kouder wordt, kleden we ons weer lekker dik aan. Eén van de accessoires die bij je lekker warme winter outfit niet mag ontbreken, is een muts. Nu zullen waarschijnlijk meteen heel veel mensen afhaken met lezen van dit artikel omdat ze vinden dat een muts hen niet staat, maar dat zou een slechte keuze zijn. Er zijn tegenwoordig 1001 verschillende leuke en hippe mutsen op de markt. Er is er dus altijd wel eentje die ook jou leuk staat. We gaan je in ieder geval op weg proberen te helpen. Het uitzoeken van een muts die bij je past is dan ook een piece of cake na het lezen van dit artikel.

Waarom een muts op je hoofd zetten?

Het klinkt misschien wat raar maar een muts houdt een groot deel van je lichaam warm. Via je hoofd kun je namelijk veel warmte verliezen. Je kunt dan nog zo warm ingepakt zijn, zonder hoofddeksel krijg je het dan alsnog koud. Zeker als je op wintersport bent waar de temperaturen toch vaak nog wat verder onder nul zijn dan in ons land.

Naast het feit dat een muts dus zeker een nuttige accessoire is, kun je dit kledingstuk ook zeker zien als mode trend. Mutsen kunnen vaak nét even dat beetje pit geven aan een saai outfit. Daarom is de muts ook lang niet meer een kledingstuk dat uitsluitend gedurende de wintermaanden gedragen wordt. Een trendy muts past eigenlijk in ieder seizoen. Het geeft je uitstraling een specifiek karakter. Eigenlijk is een trendy muts dus gewoon een must!

Welke kleur muts moet ik kiezen

Welke kleur muts je kiest, hangt uiteraard in de eerste plaats voor een groot gedeelte af van je smaak. Hierop zul je de kleurstelling van de muts voor een groot deel bepalen. Daarnaast spelen er nog andere factoren een grote rol, zoals je haarkleur. Zet je namelijk de verkeerde kleur op je hoofd, kan het zomaar gebeuren dat je er bleek uit komt te zien, en dat is natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten. Hieronder een kort overzicht waar je in dit geval rekening mee kunt houden:

 • Heb je bruin haar?
 • Ga dan voor mutsen met zwarte, witte en blauwe tinten. Ook bruine kleuren die anders zijn dan je haarkleur staan je erg mooi.

 • Heb je donkerbruin tot zwart haar?
 • Pastelkleuren staan je goed en zorgen ervoor dat het totaalplaatje helemaal klopt. Eigenlijk staat iedere kleur je goed met deze haarkleur.

 • Heb je roodachtig haar?
 • Kies dan een bruine, groene, paarse, zwarte of grijze muts. Vermijd wit en pasteltinten, deze geven je gezicht een fletse kleur.

 • Heb je blond haar?
 • Geef dan je voorkeur aan grijze, bruine, zwarte, blauwe, paarse, rode en roze mutsen. Felle kleuren zorgen ervoor dat je eruit springt, lichte- of pastelkleuren staan je minder goed.

  Welke muts past bij mij?

  Welke muts het beste bij je past, hangt ook voor een deel af van de vorm van je gezicht. Hieronder vind je het overzicht waar je op dat gebied rekening mee kunt houden:

 • Een hartvormig gezicht
 • Heb jij een hartvormig gezicht, dan heb je qua muts absoluut mazzel. Door je brede voorhoofd, je uitstekende jukbeenderen en je spitse kin, kun je zo goed als elke muts dragen. Het allermooist is echter een losser exemplaar. De nonchalante look van de muts verzacht de scherpere gezichtsvormen en dat geeft een prachtig effect.

 • Een rond gezicht
 • Een rond gezicht is gelijkmatig gevormd, zonder hoeken en lijnen. Dit gezicht is bij de jukbeenderen het breedst. Het mooiste bij dit gezicht is een muts die je wat verder op je hoofd draagt en achteraan wat losser zit. Zoiets als een beanie bijvoorbeeld. Ga wel voor een model met wat textuur om het geheel wat meer karakter te geven. Ook mutsen met pompons staan bij deze gezichtsvorm bijzonder goed.

 • Een ovaal gezicht
 • Een ovaal gezicht is het breedst bij de jukbeenderen en wordt smaller naar het voorhoofd en de kin toe. Heb je een ovaal gezicht, dan kun je het beste kiezen voor een muts die wat strakker bovenaan je hoofd zit. Trek ‘m gerust wat verder over je hoofd, tot zo’n 2-3 centimeter boven je wenkbrauwen. Als je een ovaal gezicht hebt, kun je mutsen met pompons beter vermijden, want die maken namelijk je gezicht nog wat langer.

 • Een vierkant of hoekig gezicht
 • Kenmerkend voor een hoekige gezichtsvorm is dat de kin en het voorhoofd even breed zijn. Daarbij zijn de jukbeenderen duidelijk zichtbaar. Als je een vierkant of hoekig gezicht hebt, dan ga je best voor een muts die wat strakker om je hoofd zit. Zo vermijd je dat je gezicht er breder uit gaat zien. Ga dus voor een muts die de lijnen van je gezicht wat zachter uit laat komen. Dit kan perfect met zachte, wollige mutsen met veel volume. Asymmetrische exemplaren staan heel goed bij deze gezichtstypes. Hierdoor worden je gelaatstrekken extra harmonisch.

  Hoe blijf je warm, bekijk het hier


  Top Muts aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's