Geüpdatet: 20 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke opzetborstel heb ik nodig voor mijn elektrische tandenborstel?

27 December 2020

De juiste opzetborstel passend bij jouw gebit

Als jij jouw tanden poetst met een elektrische tandenborstel, is het uiteraard van belang als je de opzetborstel met regelmaat vervangt. Er zijn op de markt zo ontzettend veel verschillende opzetborstels te vinden, waardoor het handig kan zijn om te weten welke bij jou past, afhankelijk van jouw gebit.

Een aantal vragen

Om de juiste opzetborstel te vinden, is het van toepassing dat je jezelf eerst een paar vragen stelt, die gaan over jouw wensen en je soort gebit. Vind je het belangrijk om jouw gebit grondig te reinigen of wil je vooral tandplak verwijderen? Wil je graag dat je gebit witter is dan het nu is? Vind je het belangrijk om je tong te poetsen? Heb je wel eens als last van pijnlijke tanden of ontstoken tandvlees? Is jouw gebit al volwassen of heb je nog een melkgebit? En als laatste vraag: heb je een beugel?

Tandplak en grondig reinigen

In principe is natuurlijk het doel van tanden poetsen om je tandplak te verwijderen. Als je dit niet zou doen, zou dit verkalken tot het resulteert in tandsteen. Als je naast het verwijderen van tandplak geen wensen hebt, zijn in principe alle soorten opzetborstels geschikt voor jouw elektrische tandenborstel. Mocht je alleen het verwijderen van tandplak niet genoeg vinden, maar grondig je tanden willen poetsen, kun je een opzetborstel met lange borstelharen aanschaffen.

Een witte lach

Mocht je graag wat wittere tanden willen, is een whitening opzetborstel misschien wat voor jou. Deze opzetborstels bevatten veel dicht op elkaar staande haren en polijsten je tanden waardoor de aanslag voorzichtig van je tanden wordt geschraapt.

Ook de tong doet ertoe

Wanneer mensen hun tanden poetsen, vergeten ze de tong vaak, terwijl de tong een bron van bacteriën is. Speciaal daarvoor is de tongschraper ontwikkeld. Echter zijn tongschrapers niet multifunctioneel: om je tanden te poetsen zul je een andere opzetborstel moeten aanschaffen.

Pijnloos je tanden poetsen

Bij pijnlijke tanden is het natuurlijk nog steeds belangrijk om je tanden goed te poetsen, maar natuurlijk is het mogelijk om dit prettig te maken. Hiervoor is het opzetstuk met zachte borstelharen in de wereld geroepen. Zo kun je nog steeds goed je tanden poetsen, maar hoeft het geen pijnlijke ervaring te zijn. Minstens zo vervelend is ontstoken tandvlees, en uiteraard is het ook hierbij belangrijk dat je je tanden goed blijft poetsen. Als je hier last van hebt, kun je het best voor een opzetstuk met zachte én lange haren gaan.

Het jongere gebit en de beugel

Uiteraard hebben kinderen niet dezelfde tandenborstel nodig als volwassenen. Waar volwassenen over het algemeen een wat steviger opzetstuk nodig hebben, is het voor kinderen belangrijk dat ze een opzetstuk met zachte haren hebben, zodat ze hun tanden of tandvlees niet beschadigen. Ook wanneer je een beugel draagt, is het belangrijk een ander soort opzetstuk te hebben. Met een opzetstuk voor beugels zorg je ervoor dat bacteriën geen kans krijgen.

{{id=1302,'Opzetborstels aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's