Geüpdatet: 16 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke maat douchecabine kiezen?

12 September 2018

Douchecabines zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Dat is wel handig, want niet iedere douchecabine past in elke badkamer, maar soms is de keuze zo groot of zijn er zo veel zaken waar je op moet letten dat je makkelijk het overzicht kwijt kunt raken. Eén van de meest belangrijke zaken is natuurlijk welke maat douchecabine je moet kiezen. Dit hangt natuurlijk af van je beschikbare ruimte. Wij gaan je er meer over vertellen.

Kleine badkamer

Zoals aangegeven is de maat van je badkamer natuurlijk bepalend voor de maat van je douchecabine. Vaak zie je dat er in een kleine badkamer niet meer dan een douchegordijntje opgehangen wordt wat tot gevolg heeft dat de badkamer natuurlijk in no time blank staat als je een douche neemt. Een betere optie is dan om te kiezen voor een kleine douchecabine. Hiermee voorkom je dat het douchegordijn continue aan je kont geplakt zit en hou je de ruimte verder lekker droog. Douchecabines zijn al verkrijgbaar vanaf 60 x 60 centimeter. Heb je echter nét even iets meer plaats kun je al gauw gaan voor een douchecabine van 70 x 70 en 80 x 80. Vaak zijn dit de wat gangbaardere maten. Douchecabines zijn zowel rechthoekig als vierkant verkrijgbaar wat ideaal is als je iedere centimeter van je badkamer wit benutten.

Iets grotere tot middelgrote badkamer

Heb je een wat grotere badkamer tot je beschikking? Dan is een wat grotere douchecabine natuurlijk heerlijk. Zo heb je net even wat meer bewegingsvrijheid en geeft de cabine ook een wat ruimer gevoel. Ook in deze maatvoering is de cabine zowel rechthoekig als vierkant verkrijgbaar. De maten waar we het hier over hebben variëren van 90 x90 centimeter tot 100 x 100 centimeter. Maar minder gebruikelijke maten zoals 100 x 70, 100 x 80, 110 x 80 of 110 x 90 zijn zeker ook een optie.

Een balzaal als badkamer

Heb je echter de beschikking over een grote badkamer, een zogenaamde balzaal, dan kun je een douchecabine laten plaatsen van 160 x x120 of 180 x 100 centimeter. Bij dit soort afmetingen kun je gemakkelijk met zijn tweeën douchen en is ook erg leuk voor de kids. Daarnaast zijn dit afmetingen waarbij het mogelijk is om aan beide zijden een regendouche te plaatsen zodat je meer gebruiksgemak hebt tijdens het samen douchen. Over het algemeen kunnen we stellen dat er eigenlijk heel veel mogelijk is. Het is wel belangrijk om van tevoren goed de maten van je badkamer op te meten en te bekijken waar de aansluitingen zitten. Zo krijg je vaak al een heel duidelijk beeld waar de douchecabine geplaatst “moet” worden. Denk daarbij ook eens na of je openslaande deuren of schuifdeuren wilt hebben. En wil je de douchecabine rechtstreeks op de grond plaatsen of op een douchebak? Last but not least wil je een regendouche of een massagedouche? Allemaal zaken om over na te denken bij de aanschaf van een douchecabine.

Bekijk hier hoe je een douchecabine moet plaatsen


Top Douchecabine aanbiedingen


Gerelateerde pagina's