Geüpdatet: 21 September 2023

Dagaanbiedingen blog

Wat voor bikini past bij mij?

12 Juli 2018

Of je nou lekker op vakantie gaat of thuis in eigen land vakantie viert, niets is heerlijker dan lekker naar het strand te gaan en te genieten van de zon. Maar voordat je over het strand kunt gaan paraderen heb je natuurlijk wél een bikini nodig. Dit moet natuurlijk niet zo maar een bikini zijn, maar eentje die perfect bij jouw lichaam past. Zo eentje die de sterke punten van je lichaam benadrukt en de iets mindere kanten wat verdoezeld. Met zo veel verschillende soorten en modellen die er tegenwoordig op de markt zijn, kan het zo maar gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daardoor de verkeerde keuze maakt. Op de vraag: “Wat voor bikini past bij mij?” gaan wij je in dit artikel een antwoord geven.

welke bikini past bij mij? Zie het hier:

Bikini of een badpak

Om te bepalen wat jij gaat dragen naar het strand is het verstandig om eerst even over een aantal zaken na te denken. Ga je namelijk voor een bikini of een badpak? Als je dan voor een bikini gaat…wat voor soort bikini staat je dan het best? Welke vorm benadrukt jouw sterke punten (bijvoorbeeld je mooie billen of die vrouwelijke rondingen)? En welke bikini’s helpen je die zwembandjes verdoezelen? Een badpak daarentegen is tegenwoordig ook helemaal hot. Badpakken worden lang niet meer alleen gedragen door vrouwen die onzeker zijn over hun lichaam of vrouwen die hun zwembandjes willen verbergen! Sterker nog, het was zelfs dé beach trend van vorig jaar!

Welke bikini past bij mijn figuur?

Het volgende punt bij de aanschaf van een badpak of bikini is het bepalen wat voor figuur je hebt. Niet iedereen heeft hetzelfde figuur en daardoor staat niet iedere bikini of badpak hetzelfde. De één heeft brede heupen, de ander juist brede schouders. Misschien heb je een flinke derrière en “love handles” die boven je broekrand uitkomen of probeer je tevergeefs van je AA cup een volle B te maken. Hoe leuk een bikini ook is, als hij niet past, dan past hij niet. Een iets te strak broekje is niet sexy, maar ordinair. En nee, je borsten worden er echt niet groter van als je een bikinitopje koopt in de cupmaat die je eigenlijk graag zou willen hebben. Wat bij de één dus fantastisch staat, kan er bij de ander uitzien als een vlag op een modderschuit. Op het strand (of aan het zwembad) is dat iets wat je nu juist niét wilt. Hieronder vind je de verschillende figuren op een rijtje:

 • Een zandloperfiguur
 • Een zandloper figuur wordt gezien als het klassieke vrouwelijk figuur. Een figuur á la Marylin Monroe en Eva Mendez. Dit wil zeggen een smalle taille, iets bredere heupen en een goed paar schouders. Met een zandloper figuur kun je eigenlijk alles wel dragen. Met dit figuur is het eigenlijk maar net waar je zelf de nadruk op wilt leggen.

  Omdat je een goed figuur hebt kun je ook meegaan met trends zoals de monokini. Qua bikini kun je zo goed als alles dragen, maar de triangel bikini of eentje met een halter top kan vaak nog net even dat extra accent leggen op je figuur waardoor je vormen nog beter uitkomen! Om de proporties van een zandloperfiguur niet te verstoren, kun je het beste kiezen voor een bikinitop en –broekje in dezelfde kleur of print.

 • Een peerfiguur
 • Heb je smalle schouders en slanke taille, heupen die breder dan je schouders zijn en vollere boven benen en billen.? Dan heb jij een peerfiguur. Je kunt met dit figuur het beste de nadruk op je bovenlichaam leggen. Een bandeau top met rijke versieringen staat erg goed omdat je schouders dan wat breder lijken. Hierdoor komt je lichaam wat meer in balans. Ben je wat onzeker over je onderlichaam? Kies dan voor een broekje met een wat hogere taille. Hierdoor lijken je heupen wat smaller. Met een bijpassende pareo, blouse of jurkje bedek je het gedeelte van het lichaam waarop je geen aandacht wilt vestigen.

 • Een appelfiguur
 • Bij vrouwen met een appelfiguur zit het volume vooral rond het bovenlichaam. Ze hebben grote borsten, brede schouders, geen taille en komen het meest aan rondom de buik. Slanke benen en smalle heupen zijn ook kenmerken van een appelfiguur.

  Een bikini die prachtig staat bij een appelfiguur is de tankini. Een tankini bestaat uit een bikinibroekje en een tank top bovenstukje die grotendeels of helemaal je buik bedekt. Tegenwoordig heb je heel veel keuze in tankini's er zijn oversized modellen of modellen met een a-lijn waardoor een eventueel buikje niet meer zichtbaar is.

 • Een recht figuur
 • Als je niet gezegend bent met duidelijke vrouwelijke rondingen, maar wel met stevige en strakke spieren heb jij een zogenaamd recht figuur. Dit wil zeggen dat de boven- en onderkant van het lichaam gelijk aan elkaar zijn. Je bouw is slank en atletisch, je hebt niet echt een taille en je hebt weinig vrouwelijke (ronde) vormen. Ook je schouders en je heupen zijn over het algemeen wat smal. Een recht figuur komt vaak voor bij jonge volwassenen, maar ook volwassen vrouwen kunnen een recht figuur hebben.

  Omdat je als vrouw met dit figuur weinig vrouwelijke vormen hebt is het erg fijn als je dit toch een beetje kan creëren met een goede bikini. Een beugelbikini met een licht push-up effect of een bovenstuk met een voorgevormde cup is hiervoor uitermate geschikt. Ze laten je borsten net iets groter lijken dan ze zijn. Daarnaast werkt voor dit figuur de string bikini heel goed Gaat een string je net iets te ver? kies dan in ieder geval voor een wat kleiner en smaller broekje zodat de aandacht tóch naar je billen getrokken wordt. Een andere optie voor dit figuur is een triangel bikini met een gestrikt broekje.

  Liever geen bikini? Kies dan voor een badpak, een tankini of een monokini met een mooie uitsnede aan de voorzijde of achterkant. Neem vooral geen effen badpak maar ééntje met franjes, ruches, volants en alles wat beweegt en speelse lijnen heeft.

 • Een Omgekeerde driehoek
 • De kenmerken voor dit figuur kun je haast al raden. Zijn jouw schouders breder dan je heupen? Heb je vrijwel geen taille maar wel een platte buik? En ben je voller aan de bovenkant dan aan de onderkant? Dan heb je een v-silhouet of een omgekeerde driehoek. Dit figuur komt veel voor bij fanatieke (olympische) zwemmers.

  Qua bikinitopjes kun je het beste gaan voor een top in een egale, donkere kleur met dikke banden die je schouders optisch smaller laten lijken. Daarnaast kun je het beste de nadruk op de heupen leggen door te gaan voor een bikini broekjes in felle kleuren. Fransjes of strikjes doen het overigens ook goed!

 • Overige regels
 • Als laatste vind je hieronder nog wat algemene regels en tips:

 • Is je huid wat donkerder dan staan hele felle kleuren erg mooi
 • Heb je echter een wat blekere huid, Kies dan voor wat donkerdere kleuren zoals zwart, bordeaux rood, bruin of donkerblauw
 • Meer volume aan je billen of je borsten kun je creëren door ruches of franjes aan je bikini of badpak
 • Halter en triangel benadrukken de borsten
 • Een pluspunt van je figuur kun je benadrukken door stevige kleuren en/of patronen te dragen
 • Als je liever iets wilt verbergen ga dan voor een donkere effen kleur
 • hoog opgesneden broekjes maken je benen optisch langer
 • Een stevige buik lijkt slanker als je kiest voor gedrapeerde stoffen en ontwerpen en laagjes
 • Tot slot lijken je borsten In een bandeau top breder en groter

 • Top Bikini aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's