Geüpdatet: 17 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar op letten bij het kopen van een schoudertas

17 Mei 2019

Schoenen en tassen, vrouwen zijn er dol op en kunnen er niet genoeg van in huis hebben. Ondanks dat de meeste vrouwen waarschijnlijk wel weten waar je op moet letten bij het kopen van een schoudertas hebben we er toch een artikel over geschreven. De ene tas is namelijk de andere niet en de perfecte schoudertas is toch wel een absolute must have. Daarnaast is het misschien wel een heel mooi excuus om nóg een mooi exemplaar aan te schaffen. Lees dus gauw verder want misschien staan er voor jou ook wel een paar mooie smoezen in om een mooie tas te kopen (die je nog niet hebt gebruikt).

Je kunt er niet genoeg van hebben

Een nieuwe tas kopen is voor de meeste vrouwen zeker geen straf. Of dat nu in een opwelling gebeurt of er lang over de aankoop nagedacht is, het blijft leuk om een nieuwe tas aan te schaffen. Tassen zijn er natuurlijk in oneindig veel soorten, maten, typen en prijzen, en voor allerlei gebruik te krijgen. Daarnaast zijn ze zo goed als overal te koop. Van de markt op je vakantie adres tot de designer winkel in de meest luxueuze winkelstraat die je maar kunt vinden. Maar om een goede schoudertas te kopen zijn er toch een aantal zaken waar je even op moet letten.

Waar ga je de tas voor gebruiken?

Als je een nieuwe schoudertas gaat aanschaffen is het verstandig om even na te gaan waar je de tas voor gaat gebruiken. Een tas die je nodig hebt voor je schoolboeken of papieren voor je werk moet namelijk aan hele andere eisen voldoen dan een tas om mee te nemen bij het uitgaan. Om een schoudertas te gebruiken als schooltas moet je even nagaan of deze groot genoeg is voor al je boeken, schriften, etuis, je lunch en andere zaken. Daarnaast moet een schoudertas die je meeneemt naar school zeker weersbestendig zijn omdat je deze tas waarschijnlijk wel eens door weer en wind op de fiets mee moet nemen. Een tas om uit te gaan of mee te nemen naar een feestje moet echter een stuk kleiner zijn en alleen plaats bieden aan wat geld of een pinpas, je telefoon en wat make up. Ga dus van tevoren goed na waar je de tas voor gaat gebruiken zodat je niet voor onverwachtse verassingen komt te staan.

Wat wil en kan je er aan uitgeven

Een ander punt om even na te gaan, is hoeveel geld je aan je nieuwe schoudertas wilt uitgeven. Het is namelijk wel realistisch om te besluiten hoeveel geld je kunt of wilt uitgeven aan een nieuwe schoudertas vóór je je laat verleiden tot een (te dure) aankoop. Heb je namelijk een klein budget dan is de keuze voor een tas van de markt of in een goedkopere winkelketen wat logischer dan naar een designerwinkel als Louis Vuitton of Versace te gaan.

Eén seizoen of jaren

Koop je een goedkope tas speciaal voor bij een setje kleding wat je waarschijnlijk maar één seizoen zal dragen dan verwacht je van de tas meestal ook niet meer dan dat. Een goedkope tas heeft nu eenmaal vaak een mindere kwaliteit. Een tas waar je langer mee wilt kunnen doen omdat hij wat minder modegevoelig is, daar kun je best iets meer voor uitgeven als je het geld ervoor hebt. Zorg dan dat je een model en kleur kiest waar je niet zo snel op uitgekeken zal raken. Wil je graag een dure designertas wees je er dan van bewust dat je mede betaald voor de naam. Natuurlijk zijn dit goede degelijke tassen (Prada kan het zich niet veroorloven dat de tas na één keer gebruiken kapot is) maar de tas is hoofdzakelijk een statussymbool en erg modegevoelig. Het kan met dit soort tassen dus zo maar zijn dat je volgend jaar volledig uit de mode bent.

Er zijn dus genoeg keuzes te maken als je een nieuwe schoudertas gaat kopen. Dat maakt het kopen van een nieuwe tas misschien juist ook zo leuk! In sommige gevallen zul je wellicht een keuze moeten maken uit twee (of meer) opties. Kun je deze keuze niet maken? Veel vrouwen weten dat wel wat de beste oplossing in zo’n situatie is!

Bekijk hier hoe een schoudertas gemaakt wordt.


Top Schoudertas aanbiedingen


Gerelateerde pagina's