Geüpdatet: 25 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een garderobekast?

21 Februari 2019

Is jouw kledingkast aan vervanging toe? Dan kom je best voor een uitdaging te staan. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel soorten, maten en mogelijkheden in garderobekasten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Wij gaan je vertellen waar je op moet letten tijdens het kopen van een garderobekast want dit is iets wat je natuurlijk niet dagelijks doet. Je garderobekast moet uiteraard wel aan al je eisen voldoen zodat je niet achteraf spijt hebt van je aankoop en misschien wel een andere overweegt. Dat scheelt niet alleen een hoop geld maar ook een hoop ongemak.

Waar ga je de garderobekast neerzetten

De eerste vraag waar je meteen tegenaan loopt, is waar je de garderobekast neer gaat zetten. Komt deze in de slaapkamer te staan, in een apart kamertje of wordt het een inloopkast. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende ruimte hebt. Meet precies op hoe groot je kast kan worden. De term “meten is weten” kent iedereen wel, maar in het geval van een garderobekast is dit extreem belangrijk. Een meetfout kan namelijk een hoop narigheid opleveren en daarnaast ook nog eens een hoop geld kosten als het even tegen zit. Hou uiteraard ook rekening met schakelaars, stopcontacten en plinten.

Welke deuren passen het beste bij jouw garderobekast

De volgende stap is het bepalen welke deuren bij jouw garderobekast passen. Er zijn namelijk drie verschillende mogelijkheden:

 • Schuifdeuren
 • Deze deuren schuiven voor elkaar langs in de kastonbouw. Je kunt nooit 2 deuren tegelijk open doen maar je bespaart wel een hoop ruimte doordat de deuren niet naar je toe klappen zoals bij een draaideurkast.

 • Zweefdeuren
 • Zweefdeuren worden opgehangen aan een boven rails vóór de kast. Daardoor zijn deze kasten een stuk gevoeliger voor stof dan de andere opties omdat er tussen de kast en de deur altijd een kier te vinden is. Zweefdeuren zien er wel mooi en strak uit.

 • Draaideuren
 • De naam zegt het als bij dit soort deuren. Deze deuren draaien naar je toe. Hierdoor nemen ze vrij veel ruimte in als de kast open staat. Dit betekent dat er dus voldoende ruimte vóór de kast beschikbaar moet zijn om deze zonder problemen open te kunnen doen.

  Welke indeling en inrichting wil je in de kast hebben

  Wil je alleen ligplanken of alleen hangrekken of misschien wel beide in de kast hebben. Daarnaast zijn er tegenwoordig lades, mooie schoenenrekken, speciale uittrekbare broekenrekken, stropdashouder, verlichting, schappen, draadmanden of bakken, wel of niet afsluitbaar tegen stof. Allemaal zaken om over na te denken. Er zijn tegenwoordig legio mogelijkheden dus dit is best een lastige keuze. Kies voor een logische indeling waarmee je de kledingkast optimaal benut. Houd dus rekening met de spullen die je gaat opbergen. Zorg voor genoeg hang- en legruimte.

  Wel of geen spiegel

  Als laatste wil je natuurlijk wel eens kunnen kijken hoe je kleding zit en of je leuk voor de dag komt. Een spiegel aan de garderobekast is dus eigenlijk onmisbaar. De vraag is of je het voldoende vindt om alleen de bovenkant te kunnen bekijken of dat je jezelf volledig wilt kunnen zien. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden voor een spiegel op je nieuwe garderobekast. Er zijn namelijk deuren die volledig uit spiegel bestaan en je dus jezelf totaal kunt zien. Daarnaast zijn er deuren die alleen in het midden een stuk spiegel hebben zodat je jezelf maar voor een gedeelte kunt bekijken. Wat het gaat worden is ook hier afhankelijk van jouw wensen.

  Gelukkig is er zeer veel keuze in garderobekasten. Voor iedere wens is er wel een geschikte kast te vinden. Garderobekasten zijn verkrijgbaar in diverse stijlen. Je kunt kiezen uit een moderne stijl met strakke lijnen, of een kast met en klassieke uitstraling. Deze kasten zijn uitgevoerd met meer ronde lijnen. Daarnaast zijn er veel kasten die hiertussen zitten. Er is dus veel te kiezen (en te vergelijken) als je een nieuwe garderobekast gaat kopen!

  Bekijk hier hoe je zelf een garderobekast kunt maken


  Top Garderobe kast aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's