Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een strandstoel?

18 Oktober 2018

Als je graag naar het strand gaat, kun je er voor kiezen om steeds een strandstoel te huren, maar dit wordt op een gegeven moment best kostbaar. Daarom is het helemaal géén gekke optie om een strandstoel te kopen en mee te nemen. Je bent altijd verzekerd van een lekkere zitplek. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een strandstoel.

Er zijn diverse strandtenten waar je een strandstoel kunt huren. Vaak krijg je hier dan een parasol en een handig tafeltje bij. Het huren van een strandstoel kost je vaak tussen de 15 en 20 euro. De kosten voor een heerlijke zitplaats aan het strand lopen ongemerkt flink op als je regelmatig naar deze fijne plek aan het water gaat. Een mooie zomer voel je direct in je portemonnee. Daarom is het geen gek plan een strandstoel gewoon zelf mee te nemen. Dit scheelt niet alleen veel geld maar je plekje is ook altijd vrij. Ook dat is op een drukke dag wel eens anders.

De meest geschikte strandstoel

Als je een strandstoel gaat aanschaffen, moet je er zeker even in verdiepen. De voor jou meest geschikte strandstoel hangt af van je gebruik. Denk alleen maar aan de praktische kant. Als je met de auto naar het strand gaat, heb je vaak meer ruimte dan dat je op de fiets, scooter of met het openbaar vervoer gaat. Dit laatste heeft dus betrekking op de maatvoering en het gewicht. Een lichtgewicht stoel wil overigens niet zeggen dat deze stoel minder sterk is. Hier vergissen veel mensen zich in.

Daarnaast moet een strandstoel voldoen aan drie belangrijke zaken. Een strandstoel moet comfortabel zijn, lekker zitten en natuurlijk lang meegaan. Bij deze zaken spelen het formaat en het materiaal een rol. Je kunt kiezen uit diverse opties. Van een eenvoudige klapstoel, een ligstoel tot een stoel met voetensteun waar je uitgebreid in kunt relaxen. Daarnaast heb je keuze uit een strandstoel waarin je alleen kunt zitten of stoelen die ook een ligstand hebben.

Met betrekking tot het materiaal heb je ook volop keuze. Denk hierbij een stoel met een stalen frame, aluminium frame of een kunststof stoel. Dit heeft natuurlijk ook betrekking tot de stabiliteit van de stoel. Tot slot moet je natuurlijk wel lekker zitten in de stoel. Je wilt immers lekker kunnen relaxen. Zorg dus dat de stoel een juiste maatvoering heeft en vergeet hierbij niet ook nog even naar de maatvoering van de rugleuning (laag of hoog) en de diepte van de zitting te kijken. Laat dat mooie weer maar komen!

Bekijk hier een filmpje van vakantiegangers die rennen om een strandstoel te bemachtigen


Top Strandstoel aanbiedingen


Gerelateerde pagina's