Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Vochtig toiletpapier gebruiken. Ja of nee?

13 September 2018

In veel landen is het grondig wassen van je lichaam na de toiletgang de normaalste zaak van de wereld. Daarom vind je in deze landen (met name in de warme zuidelijk landen) vaak een bidet naast het toilet. Een goede hygiëne (ook die van je bilnaad) is namelijk van groot belang voor je gezondheid. Zeker als je last hebt van bijvoorbeeld aambeien. In Nederland is het wassen na het toilet gebruik echter (nog) niet zo gewoon. De noordelijke landen gebruiken hier naast droog toiletpapier ook vochtig toiletpapier voor. De vraag is echter of dit wel zo goed en hygiënisch is. Of het verstandig is om vochtig toiletpapier gebruiken lees je hier.

Goede Hygiëne

Een goede hygiëne is van groot belang voor je gezondheid. Toiletpapier draagt hier zeker aan bij. Veel mensen gebruiken vochtige doekjes (of vochtig toiletpapier) voor extra persoonlijke hygiëne. Hou er echter rekening mee dat vochtige doekjes wel stoffen kunnen bevatten die de huid kunnen uitdrogen en misschien zelfs allergische reacties of irritaties kunnen uitlokken bij gevoelige mensen.

Het verstandigste is dus om de na de toiletgang de bilnaad te reinigen met droog toiletpapier en eventueel met een vochtig gemaakt washandje zonder zeep of andere middelen. Daarnaast is sinds een aantal jaren de toiletdouche in opkomst. Dit is een kleine handdouche die naast het toilet wordt aangebracht.

Vochtig toiletpapier en het riool

Het is goed om te weten dat niet al het vochtige toiletpapier door het toilet gespoeld kan worden. Aangezien vochtig toiletpapier minder snel uiteen valt dan gewoon toiletpapier kan het voor grote problemen in het riool zorgen. Met name gemalen en rioolzuiveringsinstallaties hebben hier last van. Dit kan dus een hoop schade veroorzaken.

Daarom is er besloten om op de verpakkingen aan te geven of het vochtige toiletpapier doorgespoeld kan worden of dat het in de vuilnisbak gegooid moet worden. Staat er een toilet met een groot kruis erdoor heen op de verpakking dan is het de variant die in de vuilnisbak moet. De afbeelding van het toilet zonder kruis er doorheen is de variant van vochtig toilet papier dat wel geschikt is voor het riool en dus doorgespoeld kan worden.

Bekijk hier een leuke reclame voor vochtig toiletpapier


Top toiletpapier aanbiedingen


Gerelateerde pagina's