Geüpdatet: 30 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Tips bij het versieren van je kerstboom!

16 November 2018

Het versieren van een kerstboom is vaak een hele klus en is zeker niet altijd makkelijk. Hoe je dit het beste aan kunt pakken en waar je op moet letten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Aan de hand van de beste tips om je kerstboom te versieren hebben wij het proces onder verdeeld in een aantal stappen.

Stap 1 Verlichting

De verlichting, dit is elk jaar opnieuw een ramp. Zelfs mensen die het leuk vinden om de kerstboom op te tuigen, hebben hier vaak een hekel aan. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om het dit jaar misschien iets makkelijker te maken:

 • Controleer eerst of alle lampjes werken voordat je deze in de boom hangt
 • Gebruik geen net! Dit lijkt handig, maar de lampjes worden op deze manier niet mooi verdeeld en je blijft de snoeren duidelijk zien. Dit ziet er natuurlijk minder mooi uit.
 • Gebruik snoeren met LED lampjes om energie te besparen. Daarnaast geven deze ook minder risico op brand.
 • Om diepte te creëren kan je een aantal lampjes wat dieper de boom in duwen. Dit helpt ook om de snoeren beter weg te werken.
 • Hoeveel lampjes je in je kerstboom wil hangen is natuurlijk afhankelijk van je smaak. Echter zijn er wel richtlijnen voor, maar deze hoef je natuurlijk niet strikt op te volgen. Een boom van een halve meter hoog zou tussen de 50 en 100 lampjes moeten bevatten, een boom van een meter hoog 100 tot 200 lampjes, etc.

  Stap 2 Standaard

  Om ervoor te zorgen dat de kerstboom goed blijft staan, is het handig om voor een goed standaard of een mooie stevige pot te zorgen waar je de kerstboom in kan zetten. Een standaard ziet er natuurlijk niet erg mooi uit, maar deze kan je bedekken met een mooi kleed of een mooie doek. Hier kan je ook de stekkerdoos en de snoeren mooi onder verstoppen zodat ook deze niet meer zichtbaar zijn.

  Stap 3 Slingers

  Wanneer je slingers in je kerstboom wil hangen, doe je dit natuurlijk nadat je de lampjes in de boom hebt gehangen. Het is wel handig om de slingers in de boom te hangen voordat je de andere versieringen in de boom hangt om er zeker van te zijn dat deze heel blijven. Hang de slingers niet aan de punten van de takken, maar juist dieper in de kerstboom. Op deze manier creëer je meer diepte en heb je meer ruimte om je andere versieringen in de boom te hangen.

  Stap 4 Kerstversiering

  Probeer grotere versieringen onderaan de boom te hangen en de kleinere versieringen juist bovenin de boom. Als je verschillende soorten kerstballen hebt, gebruik deze door elkaar heen voor het mooiste resultaat. Het is belangrijk om de ornamenten vooraf van elkaar te scheiden zodat ze per soort gesorteerd zijn. Zo kan je ze per soort ophangen zodat je zeker weet dat ze goed verdeeld zijn. Een andere tip: probeer sommige kerstballen wat dieper in de boom te hangen om een beetje diepte te creëren.

  Stap 5 De finishing touch

  Klaar? Zet dan de lampjes van de kerstboom aan, doe een paar stappen terug en kijk van een afstandje hoe de boom eruit ziet. Ben je tevreden? Super! Dan is het tijd om lekker te genieten van je mooie kerstboom!

  Bekijk hier hoe je een kerstboom moet versieren


  Top Kerstboom aanbiedingen


  Top Kerstdecoratie aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's