Geüpdatet: 6 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Partijkoken om tijd en geld te besparen

03 November 2022

Als het gaat om koken voor feesten, zijn er een paar eenvoudige tips waarmee je zowel tijd als geld kunt besparen. Overweeg bijvoorbeeld om van tevoren dingen te maken die je gemakkelijk opnieuw kunt opwarmen of op kamertemperatuur kunt serveren. Planning is essentieel bij elk evenement, maar vooral bij het koken voor een menigte. Zorg dat je al je ingrediënten bij de hand hebt voordat je begint te koken, en ook alle serveerschalen en keukengerei die je nodig hebt. En tot slot: wees niet bang om hulp te vragen! Of het nu gaat om het inschakelen van een vriend om te helpen met koken of het bestellen van kant-en-klaar eten bij een cateringbedrijf, delegatie kan een redder in nood zijn als je weinig tijd en energie hebt.

Een van de beste manieren om tijd en geld te besparen bij het koken voor feesten is om van tevoren dingen te maken die op kamertemperatuur kunnen worden geserveerd of gemakkelijk opnieuw kunnen worden opgewarmd. Gerechten als pastasalade, groenteschalen en fruitsalades kunnen allemaal van tevoren worden gemaakt en blijven enkele uren (of zelfs dagen) vers in de koelkast. Crockpot gerechten zijn ook geweldig voor feestjes omdat ze van tevoren gemaakt kunnen worden en warm gehouden kunnen worden tot de gasten arriveren. Chili, soep en stoofpot zijn allemaal perfecte crockpotrecepten om een menigte te voeden.

Een andere handige tip voor het koken voor feestjes is om zoveel mogelijk voorwerk vooraf te doen. Dit betekent groenten snijden, ingrediënten afmeten en zelfs sommige dingen koken (zoals rijst of quinoa) voordat de gasten arriveren. Als je alles klaar hebt, bespaar je niet alleen tijd tijdens het eigenlijke evenement, maar het helpt ook het stressniveau te verlagen. En als je echt weinig tijd hebt, is het geen schande om kant-en-klaar eten te bestellen bij een cateringbedrijf of de hulp van vrienden of familieleden in te roepen bij het koken.

Vergeet tot slot de restjes niet! Feesteten smaakt de volgende dag bijna altijd net zo goed (zo niet beter). Dus in plaats van al die extra gerechten verloren te laten gaan, kun je ze inpakken en de gasten naar huis sturen met tupperware bakjes vol lekkers. Je portemonnee (en taille) zullen je later dankbaar zijn.


Gerelateerde pagina's