Geüpdatet: 17 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Kies ik voor een steelstofzuiger of een sledestofzuiger?

23 December 2020

Sledestofzuiger versus steelstofzuiger

Naast de sledestofzuiger (ofwel de meer klassieke stofzuiger met snoer) duikt de steelstofzuiger steeds vaker op (ofwel de nieuwere, draadloze stofzuiger). Wat zijn de voordelen van zowel de steelstofzuiger als de sledestofzuiger? En welke stofzuiger past om deze reden goed bij jouw leef- en thuissituatie?

De voordelen van de sledestofzuiger

Eén van de grote voordelen van de sledestofzuiger is dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het opladen ervan. Doordat dit een apparaat met snoer is, kun je in principe oneindig stofzuigen, tot jij de stofzuiger uitschakelt. Hierdoor hoef je niet na te denken over het volgende moment om je stofzuiger op te laden, maar kun je stofzuigen wanneer jij dat wilt. Daarnaast heb je nooit last van een zuigkracht die minder wordt naarmate je stofzuigt, wat bij een steelstofzuiger wel het geval is. Daarnaast is het stofzuigen met een sledestofzuiger in principe licht werk, gezien je de stofzuiger niet in zijn geheel in je hand hoeft te houden, wat bij een steelstofzuiger uiteraard wel zo is. Het laatste voordeel betreffende de sledestofzuiger is de prijs. De sledestofzuiger is vele malen goedkoper te verkrijgen dan een steelstofzuiger.

De voordelen van de steelstofzuiger

In tegenstelling tot de sledestofzuiger is de steelstofzuiger dus draadloos. Dit zorgt ervoor dat je behoorlijk wendbaar bent en gemakkelijk door je huis kunt bewegen. Daarnaast bevatten steelstofzuigers geen stofzuigerzak, wat behoorlijk scheelt in de prijs, gezien stofzuigerzakken altijd erg prijzig zijn. Het opgezogen vuil komt terecht in het stofreservoir, wat je simpelweg in de prullenbak leegt. Wel zo handig. Ook is de steelstofzuiger vaak in zijn totaliteit lichter dan een sledestofzuiger, wat de handeling van het stofzuigen soepel maakt. Als laatste voordeel mag het opbergen worden benoemd: waar een sledestofzuiger door zijn vaak grotere, wat logge voorkomen meer ruimte inneemt, kan een steelstofzuiger vaak aan de muur worden bevestigd door het mechanisme dat wordt geleverd bij aankoop van een steelstofzuiger.

Welke stofzuiger past het best bij jou?

Of een sledestofzuiger of een steelstofzuiger bij jou past, hangt dus af van verschillende factoren. Speelt de prijs voor mij een rol? Vind je het belangrijk om in één keer je hele huis schoon te maken of vind je het fijn om tussendoor af en toe een kleinere schoonmaak te doen? Wil je niet na hoeven denken over de aanschaf van stofzuigerzakken? Is wendbaarheid voor jou belangrijk? Dit zijn onder andere vragen die je jezelf kunt stellen om erachter te komen welke stofzuiger het beste bij jou past. Daarnaast kan het zijn dat beide stofzuigers goed bij je passen. Een steelstofzuiger kan een mooie aanvulling zijn op je sledestofzuiger, mits dit past binnen je budget, of andersom. Wat het beste bij je past, hangt dus echt af van je persoonlijke leef- en thuissituatie. De ene stofzuiger is niet per se beter dan de andere stofzuiger, maar past wel beter binnen een bepaalde situatie.

{{id=1214,'Beste stofzuiger aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's