Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Huismiddeltjes voor een droge huid

20 September 2022

Als je een droge huid hebt, weet je hoe frustrerend het kan zijn om een middel te vinden dat werkt. Je hebt waarschijnlijk elke lotion en crème op de markt geprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Je huid is nog steeds schilferig, droog en trekkerig.

Voordat je de hoop opgeeft, probeer een van deze huismiddeltjes voor een droge huid. Deze natuurlijke oplossingen zijn veel vriendelijker voor je huid dan agressieve chemicaliën, en ze geven je waarschijnlijk de verlichting waar je naar op zoek bent.

1. Breng binnen drie minuten na het douchen een vochtinbrengende crème of zalf aan.

Dit is een van de belangrijkste tips voor mensen met een droge huid. Als je uit de douche komt, is je huid vochtig en ontvankelijker voor vocht. Als je te lang wacht met het aanbrengen van een vochtinbrengende crème, begint je huid dat vocht te verliezen, en wordt ze nog droger.

Pak dus, zodra je uit de douche stapt, een dikke crème of zalf. Breng het rijkelijk aan over je hele lichaam, en vergeet niet je hals en borst mee te nemen. Je kunt het zelfs aanbrengen voordat je onder de douche stapt, zodat het de tijd heeft om in te werken terwijl je je lichaam reinigt.

2. Exfolieer zachtjes met een zachte doek of borstel

Exfoliëren helpt om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen, zodat er nieuwe voor in de plaats kunnen groeien. Dit proces kan gunstig zijn voor mensen met een droge huid, omdat vochtinbrengers en andere behandelingen dan dieper in de huid kunnen doordringen. Zorg ervoor dat je niet te hard scrubt, anders zou je je toch al gevoelige huid kunnen irriteren. Gebruik in plaats daarvan zachte ronddraaiende bewegingen met een zachte doek of borstel als je droge plekken op je lichaam scrubt.


Gerelateerde pagina's