Geüpdatet: 6 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe verzorg en reinig je anti-aanbak kookgerei?

03 November 2022

Als het om kookgerei gaat, behoren pannen met antiaanbaklaag tot de populairste opties op de markt. Ze zijn niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Als je op zoek bent naar tips voor het goed onderhouden en schoonmaken van je anti-aanbak kookgerei, lees dan verder!

Een van de beste dingen van anti-aanbak kookgerei is dat het niet veel onderhoud vergt. Eigenlijk hoef je het alleen maar na elk gebruik af te wassen met een warm sopje. Er zijn echter een paar dingen waar je op moet letten bij het schoonmaken van je pannen.

Om te beginnen moet je voorkomen dat je schuurmiddelen of schrobbers op je pannen gebruikt. Dit kan de anti-aanbaklaag beschadigen en tot krassen leiden. Kies in plaats daarvan voor een zachte spons of doek bij het afwassen van je pannen.

Iets anders om in gedachten te houden is dat je je kookgerei nooit in de vaatwasser moet doen. De agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de beschermlaag van je pannen wegnemen. Als je ze toch in de vaatwasser moet doen, gebruik dan een zacht programma en een mild afwasmiddel.

Zorg er tenslotte voor dat je je pannen na het wassen goed afdroogt. Natte pannen aan de lucht laten drogen kan watervlekken of strepen veroorzaken. Gebruik een schone handdoek of papier om je kookgerei af te drogen voordat je het opbergt.

Met deze eenvoudige tips kun je je anti-aanbak kookgerei jarenlang in goede staat houden!


Gerelateerde pagina's