Geüpdatet: 1 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe kun je je hond zindelijk maken

15 November 2022

Als je voor het eerst een hondeneigenaar bent, kan het vooruitzicht om je nieuwe harige vriend zindelijk te maken ontmoedigend lijken. Maar vrees niet - met een beetje geduld en consequentie kun je je pup al snel laten trainen om zichzelf in de buitenlucht te ontlasten. Hier is alles wat je moet weten over hoe je je hond zindelijk maakt.

Het eerste wat je moet begrijpen is dat alle honden verschillend zijn, en daarom in verschillend tempo zullen leren. Sommige pups zullen snel aanslaan, terwijl andere er wat langer over kunnen doen. Het belangrijkste is om gedurende het hele proces geduldig en consequent te zijn.

De meest gebruikelijke methode van zindelijk maken staat bekend als de krantenmethode. Hierbij wordt je pup opgesloten in een kleine ruimte (zoals een waskamer of badkamer) met zijn bed, eten en water. Bekleed de vloer van deze ruimte met kranten, en neem je hond regelmatig mee naar deze plek - na de maaltijd, voor het slapen gaan en als eerste in de ochtend zijn goede tijden. Als ze zich op het papier ontlasten, prijs ze dan enthousiast, zodat ze weten dat ze iets goed hebben gedaan!

Als je geen kranten wilt gebruiken, zijn er ook speciale onderleggers verkrijgbaar die ontworpen zijn om puppy's zindelijk te maken. Deze werken ongeveer op dezelfde manier, behalve dat ze absorberender zijn dan papier, zodat er achteraf minder rommel hoeft te worden opgeruimd.

Als je pup eenmaal consequent de aangewezen plek binnenshuis gebruikt, is het tijd om hem ook mee naar buiten te nemen voor zindelijkheidspauzes. Kies een specifiek gebied in je tuin waar ze kunnen gaan - ergens dat ver weg is van waar mensen normaal gesproken lopen of spelen, zodat ze naar het toilet gaan niet associëren met het zijn in gebieden waar mensen tijd doorbrengen. Breng ze op gezette tijden gedurende de dag aan de lijn naar buiten (na de maaltijd is vaak het beste) en laat ze rondsnuffelen tot ze hun behoefte doen. Nogmaals, zorg ervoor dat je ze prijst als het lukt!

Als je merkt dat je hond binnenshuis ongelukjes heeft, ook al neem je hem vaak genoeg mee naar buiten, dan kan het helpen om hem te beperken tot een kleinere ruimte of bench als je niet direct toezicht kunt houden. Dit zal voorkomen dat er ongelukjes gebeuren terwijl je niet kijkt en het zal hen helpen leren dat alleen naar buiten gaan acceptabel gedrag is.

Met geduld en consistentie kan elke hond succesvol zindelijk worden!


Gerelateerde pagina's