Geüpdatet: 6 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe kies je de juiste fietshelm voor je kind?

15 November 2022

De veiligheid van je kind is van het grootste belang als het op de fiets zit, en een van de belangrijkste veiligheidsmiddelen is de helm. Hier volgen enkele tips voor het kiezen van de juiste fietshelm voor je kind:

1. Zorg ervoor dat de helm goed past. De helm moet vlak op het hoofd van je kind zitten, niet naar voren of naar achteren gekanteld. Hij moet ook goed passen zonder te strak te zitten. Er moeten twee vingers tussen de kin van je kind en de band van de helm passen.

2. Zoek een helm die gecertificeerd is door het CPSC of een andere erkende certificeringsinstantie. Dit betekent dat de helm aan alle veiligheidsnormen voldoet.

3. Kies een felgekleurde of reflecterende helm, zodat je kind beter zichtbaar is voor automobilisten, vooral 's nachts of bij weinig licht.

4. Zorg ervoor dat je de helm vervangt als hij schade oploopt, ook al lijkt dat niet erg. Een beschadigde helm beschermt je kind misschien minder goed bij een ongeluk.

Iets anders om in gedachten te houden is het type helm dat je kiest. Er zijn twee hoofdtypen helmen: hardshell en softshell. Hardschalige helmen zijn doorgaans duurder, maar bieden meer bescherming bij een botsing. Zachte schaalhelmen zijn minder duur, maar bieden minder bescherming. Uiteindelijk bepaal je zelf welk type helm je kiest en waar je je prettig bij voelt.

Als het gaat om het kiezen van de juiste fietshelm voor je kind, is er geen pasklaar antwoord. Elk kind is anders en daarom moet elke helm individueel worden aangepast aan de grootte en vorm van het hoofd van elk kind. Als je echter deze tips volgt, kun je er zeker van zijn dat je de best mogelijke optie kiest om je kind te beschermen terwijl het geniet van het fietsen.


Gerelateerde pagina's