Geüpdatet: 1 April 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe kan ik mijn tapijten schoon houden?

21 Juli 2022

Tapijten kunnen moeilijk schoon te houden zijn, vooral als je huisdieren of kinderen hebt. Regelmatig stofzuigen is de beste manier om vuil en afval van je tapijten te verwijderen, maar het kan ook nodig zijn ze regelmatig te shamponeren om hardnekkige vlekken en geuren te verwijderen. Er zijn veel verschillende soorten tapijtreinigers op de markt, dus het is belangrijk er een te kiezen die geschikt is voor je specifieke behoeften.

Als je een lichtgekleurd tapijt hebt, kun je een oplossing van witte azijn gebruiken om vlekken te verwijderen. Meng gewoon gelijke delen witte azijn en water in een spuitfles en besprenkel de vlek. Laat de oplossing een paar minuten zitten, en dep hem dan met een schone doek weg. Voor hardnekkige vlekken moet je dit proces misschien een paar keer herhalen.

Voor donkergekleurde tapijten zul je een commerci?le tapijtreiniger willen gebruiken of zelf maken met ingredi?nten als zuiveringszout, zout en Borax. Meng deze ingredi?nten samen in een kom en strooi ze rijkelijk over de vlek. Laat het mengsel minstens 30 minuten zitten voor je het opzuigt. Voor hardnekkige vlekken moet je dit proces misschien een paar keer herhalen.


Gerelateerde pagina's