Geüpdatet: 2 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Het beste gasfornuis van dit moment

19 Maart 2021

In Nederland wordt nog steeds het meest op gas gekookt. In de meeste huizen vind je dan ook een gasfornuis. Koken op gas is nog altijd de goedkoopste optie. Bovendien vinden veel mensen op gas koken ook makkelijker dan koken op en keramische- of inductie kookplaat, omdat je de temperatuur makkelijk kunt reguleren en je de vlam kunt zien. Ben je op zoek naar een nieuw gasfornuis en wil je weten wat het beste gasfornuis van dit moment is, lees dan verder.

De geschiedenis van het gasfornuis

Voordat we op gas koken gebruikten we andere brandbare stoffen zoals kolen of hout om het fornuis op te stoken. Maar koken op hout of kolen was lastig, omdat de hittebron niet makkelijk te reguleren was. In 1826 introduceerde James Sharp uit Northampton als eerste het gasfornuis. Het gasfornuis had als grote voordeel dat de temperatuur nu wel makkelijk te reguleren was, en je daardoor ook minder brandstof nodig had om te koken. Maar pas nadat er aan het begin van de 20e eeuw landelijk gasnetwerken werden aangelegd zodat ieder huishouden een gasfornuis kon aansluiten, werd het gasfornuis pas echt populair.

Trends in gasfornuizen

Gasfornuizen zijn tegenwoordig te koop in allerlei uitvoeringen en designs. Je kunt kiezen voor een inbouw fornuis, een eenvoudig vrijstaand model, een stoere industrieel ogende roestvrijstalen fornuis of een nostalgisch fornuis met 5 of 6 pitten en een warmhoudplaat. Je kunt voor elk interieur en elk budget wel een passend gasfornuis vinden. Een nieuwe trend in gasfornuizen is het koken op gas-onder-glas. Dat wil zeggen dat het fornuis een vlak onderblad heeft van glas in plaats van een blad met reliƫf van email. Het voordeel van een vlakke glazen onderplaat is dat je het fornuis makkelijk schoon kunt houden. Bovendien ziet een glazen plaat met branders er modern en strak uit.

Wat is het beste gasfornuis van dit moment

Wat voor jou het beste gasfornuis is, hangt natuurlijk af van je smaak, de ruimte die je hebt en het budget wat je ervoor hebt. Voor het gemak hebben we voor jou de drie beste gasfornuizen van dit moment op een rijtje gezet.

1. Etna FGV350RVS

De Etna FGV350RVS is het meest verkocht in de afgelopen maanden. De voornaamste reden is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het vrijstaande model is maar 50 cm breed, 10 cm minder breed dan de meeste andere fornuizen, wat een uitkomst is in oudere of kleinere keukens. Naast 4 branders heeft dit fornuis ook een heteluchtoven met gril functie.

2. Inventum VFG6020GWIT

De Inventum VFG6020GWIT is een voordelig geprijsd inbouw gasfornuis met 4 gaspitten en een ruime heteluchtoven met 65 liter inhoud. Handig als je graag hele braadstukken aan je gasten serveert. Bovendien kun je in de oven de onder- en bovenwarmte apart instellen.

3. AEG 41886GT-WN

De AEG 41886GT-WN is het meest veelzijdige model. Naast de 2 normale branders en een heteluchtoven met een inhoud van 57 liter heb je ook nog beschikking over een wokbrander en een sudderbrander. Je kunt op dit vrijstaande fornuis dus de meest uiteenlopende gerechten klaarmaken.

Beste gasfornuis van dit moment, bekijk het hier

Top 15 gasfornuis aanbiedingen


Gerelateerde pagina's