Geüpdatet: 6 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

De voordelen van spelen met lego

15 November 2022

De laatste jaren is LEGO onder vuur komen te liggen omdat het "afgezaagd" en "fantasieloos" zou zijn. Maar zelfs de meest verstokte haters kunnen niet ontkennen dat de bouwstenen nog steeds waanzinnig populair zijn - en met reden. LEGO is niet alleen tijdloos speelgoed, maar biedt ook tal van voordelen die je je misschien nog niet realiseert. Hier zijn een paar redenen waarom spelen met LEGO goed voor je is:

1. Het leert je instructies op te volgen

In onze steeds complexere wereld is het belangrijker dan ooit om te weten hoe je instructies moet opvolgen. En hoe kun je deze essentiële vaardigheid beter leren dan door met LEGO te spelen? Bij elke nieuwe set krijg je een gedetailleerde handleiding die je stap voor stap laat zien hoe je de stukjes in elkaar zet en iets geweldigs maakt. Naarmate je meer ervaring krijgt, kun je van de officiële instructies afwijken en je eigen creaties maken. Wie weet word je ooit wel architect of ingenieur!

2. Het prikkelt je verbeelding

Er zijn geen grenzen aan wat je met LEGO kunt bouwen, wat betekent dat je verbeelding het enige is dat je tegenhoudt. Wees niet bang om je creativiteit de vrije loop te laten - dat is tenslotte waar LEGO om draait. Kijken naar wat anderen hebben gemaakt kan ook helpen om nieuwe ideeën aan te wakkeren, dus kijk zeker op websites als Pinterest en Instagram voor inspiratie (en vergeet niet de eer te geven waar het hoort).

3. Het helpt je de fijne motoriek te ontwikkelen

Als je bewijs wilt dat fijne motoriek belangrijk is, probeer dan maar eens een cent op te rapen met stokjes - het is niet zo makkelijk als het lijkt! Tegenwoordig ontwikkelen veel kinderen nooit een sterke fijne motoriek omdat ze te veel tijd doorbrengen met kijken naar schermen in plaats van hun handen te gebruiken. Spelen met LEGO is een geweldige manier om kinderen (en volwassenen!) aan te moedigen hun vingers op een leuke en productieve manier te gebruiken. Denk maar aan al die kleine stukjes - er zijn beslist behendige vingers voor nodig om ze allemaal in elkaar te zetten!


Gerelateerde pagina's