Geüpdatet: 6 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

De ultieme gids voor het bereiden van de perfecte kalkoen

03 November 2022

Bij het bereiden van de perfecte kalkoen zijn er een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je kalkoen helemaal ontdooid is voor het koken. Als hij nog bevroren is, duurt het koken veel langer en is hij misschien niet zo vochtig en sappig. Ten tweede moet je je kalkoen goed kruiden - van binnen en van buiten! Een eenvoudig mengsel van zout, peper en knoflookpoeder is alles wat je nodig hebt, maar voel je vrij om creatief te zijn met je kruiden en specerijen. Ten derde, kook je kalkoen altijd op een lage temperatuur, rond de 325 graden Fahrenheit. Dit zorgt ervoor dat het vlees door en door gaar wordt zonder uit te drogen.

Nu je de basis kent, is hier een stap-voor-stap gids voor het bereiden van de perfecte Thanksgiving-kalkoen:

1. Ontdooi je kalkoen volledig. Dit kun je doen door hem enkele dagen in de koelkast te laten liggen of door de koudwatermethode te gebruiken (waarbij je je bevroren vogel in koud water dompelt en het water elke 30 minuten ververst).

2. Kruid je kalkoen overal royaal met zout, peper en knoflookpoeder (of andere gewenste kruiden en specerijen). Zorg ervoor dat je ook de holte van de vogel vult met aromaten als uien, wortels en selderij voor nog meer smaak.

3. Verwarm je oven voor op 325 graden Fahrenheit en leg de kalkoen dan op een rooster in een braadslee. Voeg ongeveer 1 centimeter water toe aan de bodem van de pan (dit voorkomt dat het vocht aanbrandt). Dek de pan losjes af met folie en braad gedurende 3-4 uur (afhankelijk van de grootte van de vogel), tot een in het dikste deel van de dij gestoken thermometer 165 graden Fahrenheit aangeeft.

4.Verwijder de folietent tijdens het laatste uur van de bereiding, zodat de huid mooi kan krokant worden; als hij te donker begint te worden, dek hem dan nogmaals losjes af met folie.

5.Laat de kalkoen na het koken 20-30 minuten rusten voordat je hem aansnijdt - zo kunnen de sappen zich opnieuw verdelen en wordt het aansnijden gemakkelijker!


Gerelateerde pagina's