Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

De ideale buitenkeuken? Lees deze tips

16 Februari 2018

Dé kook trend van dit moment is outdoor cooking. Het koken in de buitenlucht is een fantastische uitkomst voor mensen die zoveel mogelijk tijd in de buitenlucht willen doorbrengen. Ben je op zoek naar de ideale buitenkeuken? Lees dan zeker deze tips.

Bekijk hier de kooptips:

Je hebt tegenwoordig buiten bijna net zo veel mogelijkheden om te koken als in je keuken binnenshuis. Je kunt de lekkerste maaltijden bereiden zonder ook maar één stap in de keuken te zetten. De moderne buitenkeukens zijn zo uitgebreid dat het woord “primitief” zeker niet van toepassing is. Een buitenkeuken staat op een onderstel of een dichte kast en door de zijtafels heb je vaak de beschikking over een zeer veel werkruimte.

Voordelen van een buitenkeuken

Je kunt je “outdoor kitchen” uitbreiden met kolen barbecues, een rookoven en warmhoudplaten. Hiermee is het een feest om te barbecueën en het grote kookoppervlak is uitstekend geschikt om hiervan met grotere groepen te genieten. Andere voordelen van een buitenkeuken is dat de temperatuur van de warmtebron eenvoudig in te stellen is en dat je relatief snel met het bereiden van je maaltijd kunt beginnen. Het woord “maaltijd” is bewust gekozen. Doordat je bij een buitenkeuken de beschikking hebt over een zijbrander, kun je eten warm houden en er zelfs zonder moeite hele maaltijden mee bereiden.

Brandstof van de buitenkeuken

Bij een buitenkeuken maak je gebruik van butaan- of propaan gas als warmtebron. Deze twee gassoorten zijn goed te verkrijgen in navulbare flessen. Propaangas zit in de groene flessen van 5 Kg en de wit grijze fles van 10 KG. Butaangas zit in de welbekende blauwe flessen dat veel op de camping wordt gebruikt. Om de gasflessen aan te sluiten heb je koppelstukken nodig, die vaak bij een buitenkeuken zijn bijgeleverd. Als dit niet het geval is, zijn deze ook los te verkrijgen. Met de koppelstukken is de gasfles eenvoudig en veilig aan te sluiten. Een gasdrukregelaar zorgt voor de constante gasdruk. Hier zijn universele gasdrukregelaars (of DIN regelaars) uitstekend geschikt voor. Deze heb je wel nodig want de buitenkeuken heeft “slechts” een gasdruk van 30 mbar nodig en dit is veel lager dan de druk in de fles.

Tips voor het gebruik van de buitenkeuken

Natuurlijk willen we je een aantal handige tips voor het gebruik van de buitenkeuken niet onthouden. Als eerste de plaatsing. Kies hiervoor een vaste ondergrond. Een keramische tegel is hiervoor perfect. Deze heeft een ruw oppervlak, is vuurbestendig en goed schoon te houden. Daarnaast is het goed om altijd de veiligheid in het oog te houden en de buitenkeuken zo te plaatsen dat dit geen problemen kan veroorzaken met het oog op spelende kinderen. Als je de keuken onder een overkapping zet, is dat een prima keuze.

Een keuken die gemaakt is van roestvrijstaal zal lang mee kunnen gaan. Het is wel van belang om deze na gebruik af te dekken. Let er vanzelfsprekend wel op dat de keuken geen hete elementen meer bevat.

Accessoires voor de buitenkeukens

Je kunt je “buiten kookgelegenheid” zo uitgebreid maken als je wilt. Er zijn diverse accessoires voor buitenkeukens verkrijgbaar die het kokkerellen makkelijker en veiliger maken. Denk hierbij aan bak- en grillplaten, roosters, barbecue gereedschap, bbq hoezen en onderhoudssets. Hiermee kun jij je culinaire kookkunsten helemaal ontplooien.

Top Buitenkeuken aanbiedingen


Top BBQ aanbiedingen


Gerelateerde pagina's