Geüpdatet: 1 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

De beste trampoline-oefeningen voor een full-body workout

15 November 2022

Een trampoline kan een geweldig trainingsmiddel zijn. Niet alleen is het leuk, stuiteren op een trampoline kan je een geweldige cardiotraining geven. Het is ook low-impact, dus gemakkelijk voor je gewrichten. En omdat je je lichaamsgewicht gebruikt om te stuiteren, is het een geweldige manier om een full-body training te krijgen.

Hier zijn enkele van de beste oefeningen om op een trampoline te doen voor een full-body workout:

1. Basissprong - Dit is de meest basale oefening die je op een trampoline kunt doen. Begin door in het midden van de trampoline te gaan staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Buig je knieën en spring de lucht in, waarbij je je armen gebruikt voor het evenwicht. Land licht op je voeten en spring meteen weer. Ga door met springen gedurende 30 seconden tot 1 minuut.

2. Jackknife Jump - Deze oefening richt zich op je buikspieren en obliques (zij-buikspieren). Begin door op je rug op het midden van de trampoline te gaan liggen met je benen in de lucht en je armen aan je zijden. Gebruik je buikspieren om je benen omhoog te krullen naar je borst terwijl je tegelijkertijd je hoofd en schouders van de mat tilt. Keer de beweging om om terug te keren naar de beginpositie en herhaal dit gedurende 30 seconden tot 1 minuut.

3. Squat Jump - Deze oefening traint je onderlichaam, vooral je quads, kuiten en bilspieren. Sta met de voeten op heupbreedte uit elkaar bij een rand van de trampoline met de tenen naar voren gericht. Laat je in een hurkhouding zakken tot je dijen evenwijdig zijn aan de grond; zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen terwijl je hurkt (dit belast je kniegewrichten). Spring vanuit deze gehurkte positie explosief zo hoog mogelijk de lucht in en land dan terug in een gehurkte positie, 3-4 inches lager dan waar je begon; spring onmiddellijk weer vanuit deze lagere gehurkte positie zonder te pauzeren tussen de sprongen - probeer de hielen niet helemaal naar beneden te laten komen tussen de sprongen, maar houd ze van de grond, zodat je voortdurend "op" de bal van je voeten staat gedurende de hele set (dit helpt het uithoudingsvermogen van de kuitspieren te verbeteren). Voltooi een set van 15-20 herhalingen en rust dan kort voordat je nog 2 keer herhaalt, in totaal 3 sets.


Gerelateerde pagina's