Geüpdatet: 25 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Beste compactcamera om mee te filmen

29 Juli 2019

Een compactcamera is tegenwoordig het meest gekozen apparaat om mooie foto’s mee te maken. Deze camera heeft niet voor niets de bijnaam “point and shoot”. Het apparaat is eenvoudig te bedienen, praktisch om mee te nemen en altijd klaar voor gebruik. Ideaal dus om mooie foto’s mee te maken en je herinneringen vast te leggen. Daarnaast kan een goede compactcamera ook gebruikt worden om mee te filmen. Wij gaan je in dit artikel vertellen wat de beste compactcamera is om mee te filmen.

Wat zijn compactcamera’s?

Compactcamera’s vallen onder de categorie eenvoudig bedienbare fotoapparatuur. Het apparaat is uitermate geschikt voor beginnende fotografen die snel en eenvoudig mooie beelden willen maken. Compactcamera’s zijn vooral gericht op het gebruiksgemak van de consument. Ze zijn licht in gewicht, hebben een vast objectief en zijn voorzien van een LCD-scherm. Door de eenvoudige bediening worden ze vaak gebruikt in de automatische stand. Deze stand maakt het voor iedereen mogelijk om uitstekende foto’s te maken. Daarnaast zijn de meeste camera’s voorzien van een film functie. Compactcamera’s zijn dus geschikt voor een veelzijdigheid aan doelstellingen, zowel thuis als onderweg.

De beste compactcamera om mee te filmen

Er zijn natuurlijk zeer veel compactcamera’s op de markt. Niet alle camera’s zijn echt geschikt om mee te filmen. Als je wilt weten welke camera’s hier wel geschikt voor zijn is het onderstaande rijtje erg handig. Hierin hebben we de beste compactcamera’s om mee te filmen voor je op een rijtje gezet. Bij het samenstellen van dit rijtje hebben we een willekeurige volgorde aangehouden, omdat we ervoor gekozen hebben om camera’s van diverse prijsklassen in dit rijtje op te nemen.

 • Canon G9 X Mark II
 • De Canon G9 X Mark II is de lichtste premium compactcamera van dit moment. Met 206 gram schoon aan de haak past hij in elk broekzak. De camera compenseert trillingen op basis van informatie uit de lens én uit de sensor. Dit wordt ook wel “Dual Sensing Image Stabilisation” genoemd. Deze optische beeldstabilisatie levert je prachtige, scherpe, heldere en stabiele foto's en video's op, zelfs als je uit de hand bij weinig licht fotografeert of filmt.

 • Panasonic Lumix DMC-TZ80 compactcamera
 • De Panasonic Lumix DMC-TZ80 is een compacte camera met 30x keer zoom. De camera weegt 240 gram en heeft een formaat wat prima in een jaszak past. Doordat de TZ80 ook over 4K video functionaliteiten en Wifi beschikt is het een ideale allround compactcamera. Filmen doet de TZ80 in 4K waardoor video’s levensecht eruit zien.

 • Panasonic Lumix DMC-TZ100 compactcamera
 • De Panasonic Lumix DMC-TZ100 is een allround compactcamera met een zeer grote sensor en lichtsterke f/2.8-5.9 lens. Hierdoor schiet je hoogwaardige beelden en maak je levendige 4K video-opnames.

 • Nikon CoolPIX B500
 • De Nikon CoolPIX B500 heeft een 40x optische zoom en een 3 inch kantelbaar LCD-scherm. Je kunt er mee filmen in Full HD en hij is heel eenvoudig te bedienen. Het toestel werkt op AA batterijen die overal ter wereld te verkrijgen zijn. Het apparaat heeft een beeldkwaliteit van 16 megapixels om schitterende foto’s mee te maken.

 • Olympus TG-5
 • De Olympus TG-5 maakt de scherpste beelden en video’s onder alle snelheden en omstandigheden. De camera heeft dubbellaags glas dat niet beslaat en video’s kunnen worden opgenomen in 4K en 120-fps Full-HD. Met het maximale diafragma 1:2.0 bij een grote zoomstand maak je kleurrijke opnamen met minimale ruis, snelle sluitertijden en lage ISO waarden in donkere omgevingen. De camera kan uitgebreid worden met een onderwaterhuis voor het maken van prachtige foto- en filmopnamen tot op een diepte van 45 meter onder water.

  Bekijk hier: aanschaf tips!


  Top Compactcamera aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's