Geüpdatet: 1 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Alles over gietijzeren pannen

14 Mei 2021

Een pan voor meerdere generaties; het is mogelijk

Wanneer je besluit om een gietijzeren pannen aan te schaffen, heb je een pan voor het leven. Het kan zelfs zo zijn dat jouw pan jou overleeft. Een pan voor meerdere generaties dus. Zo ontzettend sterk zijn gietijzeren pannen. Maar wat is er eigenlijk nog meer zo fijn aan een gietijzeren pan?

Geen anti-aanbaklaag in je eten

Doordat gietijzeren pannen een natuurlijk anti-aanbaklaag hebben, geraakt niks van de gefabriceerde anti-aanbaklaag in je eten. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Bij sommige andere pannen kan de anti-aanbaklaag los geraken wanneer je er per ongeluk met een scherp voorwerp in krast. Bij deze anti-aanbaklaag is dit niet het geval. Dat geeft dus een veilig gevoel.

Een pan voor op alle soorten warmtebronnen

Daarnaast kun je met een gietijzeren pan op alle soorten warmtebronnen koken. Dat is natuurlijk hartstikke fijn. Van elektrisch koken tot gas en van barbecuen tot inductie; de gietijzeren pan gaat het allemaal aan en brengt het er zonder kleerscheuren vanaf. En dat niet alleen: aan het einde van de trip is er een lekker gerecht om gegeten te worden.

Goedkoop is duurkoop

Je kan misschien denken dat een gietijzeren pan wat aan de hoog geprijsde kant is. Wanneer je echter een pan aanschaft die je leven lang meegaat (en dus zelfs langer dan jouw leven) is het eigenlijk helemaal geen dure pan. Veel pannen van ander materiaal zijn goedkoop maar gaan ook maar een stuk korter mee. Zo is goedkoop uiteindelijk duurkoop.

Overal even warm in de gietijzeren pan

De gietijzeren pan is een held in gelijkmatig verwarmen. Dit zorgt ervoor dat wat in de pan ligt lekker gelijkmatig gaart, in tegenstelling tot andere pannen. Hierdoor kamp je niet met het probleem dat sommige delen van je ingrediënten al gaar zijn terwijl andere nog in een beginstadium verkeren.

Laat die temperatuur maar oplopen

Wat ook hartstikke fijn is aan een gietijzeren pan is dat hoge temperaturen voor deze pan niets uitmaken. Hierdoor kun je lekker groenten en andere ingrediënten roosteren zonder dat dit een probleem vormt voor de pan.

De gietijzeren pan houdt warmte lekker bij zich

Doordat gietijzer warmte zo goed vasthoudt, blijven de lekkernijen die jij creëert lekker lang warm. Hierdoor heb je geen gedoe met je eten warm zien te houden, maar kun je je pan zo op tafel zetten en genieten van een heerlijke maaltijd. Na een tijdje nog een tweede keer opscheppen? Geen probleem, jouw gietijzeren pan houdt de warmte in je gerecht.

Een duurzame pan

Wat ook nog gezegd mag worden is dat de pan ontzettend duurzaam is, gewoonweg omdat hij zo lang meegaat. En dat is natuurlijk geweldig. Mocht de anti-aanbaklaag na een tijd niet meer goed werken, dan kun je gewoonweg de pan opnieuw inbranden waardoor er een nieuwe anti-aanbaklaag ontstaat.

Gietijzeren koekenpan - eerste gebruik, tips en unboxing

Top 15 grilpannen aanbiedingen


Gerelateerde pagina's