Geüpdatet: 28 November 2022

Dagaanbiedingen blog

is er een natuurlijke anti-aanbaklaag?

12 Februari 2021

Op zoek naar de perfecte pan

Wanneer je op zoek bent naar een fijne pan, zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten, afhankelijk van de soort kok die je bent en de soort gerechten die je graag maakt. Waar in ieder geval iedereen van op de hoogte is, is dat de anti-aanbaklaag belangrijk is. Je zou kunnen denken dat je voor vrijwel ieder soort gerecht een andere pan nodig hebt, maar is dat wel zo? En zou het niet fijn zijn als je een of meerdere pannen hebt die langer meegaan dan een paar jaar? Is dat mogelijk, een pan met een natuurlijke anti-aanbaklaag?

Terug naar de oudheid

Het verlossende antwoord is simpel: ja, dat is mogelijk! Waarschijnlijk heb je in jouw keuken al veel verschillende pannen voorbij zien komen: pannen van aluminium, emaille, gietijzer, teflon… Noem het maar op. Echter zijn deze relatief ‘nieuwe’ pannen niet per se de beste pannen. Ze zien er op het eerste oog goed uit, maar dat zegt niet alles. Nee, de pan die jouw leven lang met je mee kan gaan, is een pan die al sinds de oudheid gebruikt wordt, namelijk: de pan van staal. In professionele keukens is deze pan nooit weggeweest, echter is de pan wel uit de keukens van veel huizen verdwenen. En dat is eigenlijk zonde. Stel je voor: een pan die je leven lang mee kan gaan, dat is toch prachtig.

Aan de slag

Als je besluit een stalen pan aan te schaffen, brand je deze eerst in. Daarna is de pan klaar om dienst te doen; jouw natuurlijke anti-aanbaklaag is gecreëerd. Hoe dat komt? Het staal zelf creëert haar eigen, onoverwinnelijke anti-aanbaklaag. Hierna kun je er al jouw lievelingsgerechten in bakken. Een stalen pan is gemaakt van ijzer, waardoor het goed de warmte geleid en verdeelt. Daarnaast kan de pan gebruikt worden op alle soorten warmtebronnen, wat natuurlijk ook erg fijn is.

Een gezonde pan

Doordat er tijdens het bakken met de stalen pan geen onnatuurlijke anti-aanbaklaag vrijkomt, hoef je je geen zorgen te maken over ongewenst materiaal dat jouw lichaam binnengeraakt tijdens het eten. Alhoewel er wel iets vrijkomt, maar dat is niet iets om je zorgen te maken. Datgeen is ijzer, wat alleen maar positief is gezien je lichaam ijzer nodig heeft, onder andere voor een goed werkend afweersysteem.

Een nadeel?

Er is op zich ook een nadeel te noemen bij het gebruik van deze pan, maar tegelijkertijd is dat niet echt een nadeel te noemen. Waar het hier over gaat, is de tijd die het beslaat om deze pan te kunnen gebruiken. Ten eerste moet de pan dus worden ingebrand. Ten tweede kan de pan niet in de vaatwasser, dus zal je hem met de hand af moeten wassen. Maar of dat echte nadelen zijn? Met deze pan heb je mits je er goed voor zorgt een pan voor het leven!

{{id=1165,'Beste koekenpan aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's