Geüpdatet: 4 Oktober 2023

Dagaanbiedingen blog

iPad vs Android tablet?

30 Juli 2021

Verschillende factoren, verschillende wensen

Als je besluit een tablet aan te schaffen, is een keuze die je kunt maken de keuze tussen een iPad of of een Android tablet. Er zijn verschillende factoren die hierin meespelen om erachter te komen welke van de twee besturingssystemen het beste bij jou past. Hieronder worden de voor- en nadelen van beiden uitgelicht zodat je daar snel achter kunt komen.

De voor- en nadelen van een iPad

Het fijne van een iPad is dat er deze zeer eenvoudig te bedienen is door het geavanceerde besturingssysteem. Met enkele klikken ben je meestal waar je moet zijn. Wel is dit besturingssysteem vrij ‘vast’: er is weinig ruimte voor de consument om dingen in de iPad aan te passen zoals hij of zij dat fijn vindt. Daarnaast zijn de meeste apps die ontwikkeld worden bedoeld voor op de iPad, waardoor je een ruime keuze aan apps hebt. Als je het dus fijn vindt om veel verschillende apps te kunnen downloaden, sluit de iPad goed bij je aan. Voor een iPad betaal je echter wel veel meer dan voor een tablet voor Android. De diversiteit in het aanbod is niet heel erg groot. Als je op zoek bent naar een iPad die geschikt is voor kinderen, is een iPad natuurlijk mogelijk. Echter is het zo dat wanneer je je iPad zo instelt dat bepaalde zaken niet meer zichtbaar zijn voor kinderen, dit voor alle gebruikers geldt. Dat kan dus iets zijn wat niet zo handig is. Echter kun je ook besluiten een losse tablet voor kinderen aan te schaffen.

De voor- en nadelen van een Android tablet

In het geval van een tablet die Android als besturingssysteem zit het allemaal even net wat anders in elkaar. De prijzen van een Android tablet liggen veel lager dan bij een iPad het geval is. Dit heeft ook te maken met de diversiteit waarin deze tablets worden aangeboden. Zo is er bijvoorbeeld veel meer aanbod wat betreft de diversiteit, zowel in de soorten tablets als de formaten.

Daardoor verschilt ook de bediening op verschillende apparaten. Als je hier dus ruime keuze in wilt hebben kan een Android tablet geschikt zijn. Echter kan dit ook een nadeel zijn. Als je een bepaalde bediening gewend bent, kan het zijn dat je het fijn vindt dat je het herkent en er daardoor snel mee aan de slag kunt gaan. Wat betreft de apps worden er voor de iPad veel meer apps gemaakt dan voor Android. Dat hoeft niet per se een nadeel te zijn als je die apps niet heel erg belangrijk vindt, of alleen bepaalde apps. Op een Android tablet is het gemakkelijker om voor je kind een andere omgeving in te stellen zonder dat jouw eigen mogelijkheden hiermee worden beperkt. Sowieso is het gemakkelijker om als consument van een Android tablet meer zaken zelf aan te passen in tegenstelling tot hoe dat bij de iPad geregeld is.

Galaxy Tab S7 vs Ipad Pro 2020, zie ze hier:

Top 15 Ipad aanbiedingen


Gerelateerde pagina's