Geüpdatet: 17 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Werken pods beter dan regulier vloeibaar wasmiddel?

22 Oktober 2021

Vloeibaar wasmiddel, waspoeder en pods

Wanneer je wasmiddel aan wilt schaffen, kan het je terwijl je voor het schap staat misschien wel gaan duizelen. Er zijn zo ontzettend veel opties. Één keuze die je in ieder geval kunt maken is of je voor vloeibaar wasmiddel, waspoeder of pods wilt gaan. Naast vloeibaar wasmiddel en waspoeder zijn er nog andere opties, maar hierin worden de meest gangbare manieren van wassen besproken. Wat er bij jou past, hangt natuurlijk af van jouw wensen en je te besteden budget.

Meer gemak, minder eigen keuze

Het fijne aan pods is dat je er wanneer je een wasje wilt draaien niet over na hoeft te denken. De hoeveelheid bepalen en schoonmaken is niet langer aan de orde. Maar daar betaal je natuurlijk ook voor. Ondanks dat het gemak van het gebruik van pods groter is, kun je minder zelf beslissen bij het gebruik ervan. Dit komt doordat alles al in de pod is vastgelegd. Dat kan dus wel vervelend zijn. Als je een kleine was wilt draaien en dus eigenlijk minder wasmiddel wilt gebruiken, kan dat niet. Dat is niet alleen vervelend voor de portemonnee, maar komt ook het milieu niet ten goede. Daarnaast is het ook zaak de pods droog te bewaren gezien het folie dat er omheen zit oplost wanneer ze in aanraking komen met vocht.

Geen restmateriaal

Het handige van pods is dat er nooit restmateriaal achterblijft op de was, wat soms bij waspoeder wel het geval is. Zowel de folie als de inhoud van de pod lost voor honderd procent op in het water dat terecht komt in de wasmachine. Je stopt de pod dan ook voor je wasmachine sluit gewoonweg in de wastrommel, wat het gemak groter maakt dan wanneer je vloeibaar wasmiddel zou gebruiken.

Een gevoelig huidje?

Als je last hebt van een gevoelige huid, is het niet aan te raden pods te gebruiken. Er zitten veel stoffen in pods die een heftig effect kunnen hebben op mensen die last hebben van een gevoelige huid. Dit kan een jeukende of pijnlijke huid veroorzaken, en dat is nou precies wat je niet wilt met vers gewassen was. Als je last hebt van een gevoelige huid, zijn er verschillende vloeibare wasmiddelen en waspoeders die vrij zijn van parfum en kleurstof en daarnaast dermatologisch getest zijn.

Effectiever, maar dus ook agressiever

Om er zeker van te zijn dat je was mega schoon wordt, zijn pods wel effectief. De stoffen die erin zitten zijn erg geconcentreerd en daarnaast bevatten ze meer actieve bestanddelen dan bijvoorbeeld vloeibaar wasmiddel of waspoeder. De keerzijde daarvan is dat ze dus ook heftiger reageren op de stof die wordt gewassen. De heftigheid en intensiteit van de bestanddelen van de pods zorgt ervoor dat de kleuren van je was sneller vervagen, dus dat is niet zo best. Om die reden is het dus aan te raden pods voornamelijk bij witte was te gebruiken, omdat het daarop zeker een positieve werking heeft.

Beste wasmiddel aanbiedingen


Gerelateerde pagina's