Geüpdatet: 17 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke sokken heb ik nodig?

01 Maart 2019

Sokken zijn essentieel in het dagelijks leven, we dragen ze elke dag en voor verschillend soorten activiteiten. Wat hoog op het lijstje staat is het comfort en de kwaliteit van de sokken. Want je wilt wel dat je der even mee door kan. Maar wat ook erg belangrijk is, is dat je de juiste sokken kiest voor de juiste gelegenheid.

Naast het verschil dat er dames-, heren- en kindersokken zijn, is er ook een verschil in sokken voor een bepaalde functie zoals:

 • Sportsokken
 • Wandel sokken
 • Skisokken
 • Thuissokken
 • Nette sokken
 • Sneakersokken
 • Waar moet je op letten als je sportsokken koopt?

  Voor het sporten is het belangrijk dat je sokken aan hebt die een stevige grip hebben zodat je voeten strek in je schoenen staan en je zo de juiste ondersteuning bieden. Vaak zijn deze sokken dan ook dik en elastisch zodat ze veel zweet kunnen opnemen. Dit soort sokken worden vaak gedragen door sporters die een sport beoefenen waarbij je veel van richting veranderd. Zoals voetbal, tennis en hockey.

  Waar moet je op letten als je wandel sokken koopt?

  Tijden het wandelen leg je meestal lange afstanden af, daarom is het belangrijk dat je naast de juiste schoenen ook de juiste sokken draagt voor optimale ondersteuning. Wandel sokken zijn speciaal ontworpen voor maximale comfort en voorkomen blaren. Deze sokken volgen de vorm van je voeten en zijn verstevigd op de drukpunten zoals de tenen en hiel. Daarnaast zijn de sokken ook gemaakt van een materiaal dat ademt zodat de voeten droog blijven.

  Waar moet je op letten als je skisokken koopt?

  Het dragen van skisokken tijdens het skiën is erg belangrijk. De sokken zorgen ervoor dat je beschermd wordt tegen zowel de kou als schuurplekken die je kan oplopen. Door de stof die gebruikt wordt voor deze sokken blijven je voeten, kuiten en scheenbeen lekker warm en droog.

  Sokken voor het dagelijks gebruik

  Nette sokken en kousen worden meestal dagelijks gedragen. Dit kan voor op je werk zijn maar ook voor een gala. Dit soort sokken zijn meestal dun, simpel en niet al te opvallend zodat het mooi aansluit op wat je aan hebt. Deze sokken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten maten, materialen en patronen. Zo zijn er sokken met teksten maar ook sokken met foto’s.

  Sneakersokken zijn misschien wel de meest gedragen sokken door iedereen. Iemand die sneakers draagt, draagt zeker sneakersokken want je wilt namelijk niet dat de sokken te veel showen om zo je look te behouden.

  Een andere soort sokken die ook dagelijks gedraagt worden zijn de thuissokken. Dit zijn de sokken die je niet kan missen als je thuis op de bank zit voor een gezellige filmavond of een avondje lekker thuis. Deze sokken bieden optimaal comfort en zorgen ervoor dat je voeten heerlijk warm blijven. Ze zijn ook verkrijgbaar met een antislip laagje aan de onderkant van de sokken. En om het nog gezelliger te maken zijn ze verkrijgbaar in allerlei soorten printjes. Met deze sokken ben je goed voorbereid op een gezellig avondje thuis.

  Bekijk hier hoe je je eigen huissokken kunt breien.


  Top Sokken aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's