Geüpdatet: 12 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke sneaker past bij mij?

20 Maart 2019

Er is géén man die zonder sneakers kan. Iedere man heeft er wel een paar van in de kast staan. De grote vraag die we echter vaak horen is: “welke sneaker past bij mij?” De ene sneaker is namelijk de andere niet. Kenmerkend aan sneakers is het nonchalante karakter en de sportieve uitstraling.

Sneakers zijn schoenen met een platte zool en normaal gesproken zonder schacht. Natuurlijk is er hier en daar wel een uitzondering op en ziet je zo nu en dan ook enkelhoge sneakers voorbij komen, maar meestal zijn ze plat. Wij gaan je er in deze blog meer over vertellen.

Wanneer een sneaker aantrekken

Het sportieve uiterlijk van sneakers voorspelt al een beetje voor welk type gelegenheden deze schoenen vooral geschikt zijn, namelijk de informele en casual situaties. Vooral in je vrije tijd zit je dus eigenlijk altijd goed met een mooie sneaker.

Zakelijk gezien is een sneaker niet altijd op zijn plek, hoewel het beeld hierin wel sterk aan het veranderen is. Waar je er tien tot 15 jaar geleden waarschijnlijk nog niet aan moest denken om in het zakenleven een pak te combineren met een sneaker, zie je nu steeds meer millennials en jongvolwassenen deze gewaagde keuze inmiddels wél maken. Voor de oudere generatie vaak even slikken, maar onder jongeren inmiddels heel gewoon.

Welke sneaker past bij mij?

Er zijn echter wel een paar (ongeschreven) regels waar je aan moet voldoen als je sneakers aan gaat schaffen. Om te beginnen is dat als je van kleurrijke sneakers houdt, je een neutrale outfit aan moet trekken. Je wilt namelijk niet als de regenboog de straat op gaan. Je kunt dus heel gemakkelijk een spijkerbroek met een wit overhemd dragen en daar gekleurde sneakers onder doen.

Wil je toch je sneakers laten matchen met je t-shirt, zorg er dan zeker voor dat je schoenen een tint donkerder zijn dan je outfit. Zorg er vooral voor dat de kleuren niet te veel op elkaar lijken en dus met elkaar vloeken.

Zorg ervoor dat je sneakers niet van hetzelfde materiaal en vooral niet dezelfde kleur hebben als je outfit. Je loopt anders het “gevaar” dat alles een grote vlek of één groot geheel wordt. Het is wel de bedoeling dat er wat textuur in je outfit zit.

Zorg dat je sneakers niet alleen met je casual outfit matchen, maar ook met je outfit voor belangrijke of zakelijke gelegenheden. Zoals aangegeven is het tegenwoordig zeker wel done om onder een pak toffe sneakers te dragen, mits deze wel netjes en verzorgd zijn en matchen met je pak.

De laatste tip die we je mee willen geven is zorg dat je sokken matchen met je sneakers. Hou het simpel en ga in de zomer voor korte sokken. Ook hier is het belangrijk dat je sokken matchen met je sneakers. Je wilt toch niet dat je sokken de toffe look van je sneakers verpesten?

Bekijk hier hoe je je sneakers kunt stylen


Top Dames Sneaker aanbiedingen


Top Heren Sneaker aanbiedingen


Gerelateerde pagina's