Geüpdatet: 26 Maart 2023

Dagaanbiedingen blog

Welke krabpaal moet ik aanschaffen?

01 Maart 2018

Katten en krabben zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een kat is een roofdier en deze hebben van nature de behoefte om te krabben. Het beste is dan ook om te zorgen dat hier een mogelijkheid voor is. Doe je dit namelijk niet dan kan het zijn dat je kat zich eens flink gaat uitleven op bijvoorbeeld je bank, de gordijnen en in sommige gevallen zelfs op de deurpost. Er zijn mensen die dit absoluut geen probleem vinden en de kat lekker zijn gang laten gaan, maar andere mensen vinden dit hinderlijk en gaan met de plantenspuit in de weer om het ze af te leren. Een goede oplossing voor dit probleem is een krabpaal. In dit artikel helpen we je met de keuze welke krabpaal je kunt aanschaffen.

Bekijk de krabpaal aanschaf tips:

Krabben

Krabben is een heel natuurlijk gedrag voor een kat, en kan dus ook niet afgeleerd worden. Het is dus verstandig om in deze behoefte te voorzien. Een kat krabt namelijk niet alleen om de nagels te onderhouden, maar vaak hebben ze er ook nog andere bedoelingen mee. Krabben helpt de kat bij het uitrekken en dus het rekken en streken van de spieren. Het kan echter ook een uitlaatklep zijn voor spanningen of frustratie. Een andere mogelijk is dat de kat zijn territorium afbakent.

Wat de oorzaak ook is, de beste manier om je meubels en gordijnen te bescherming is het plaatsen van een krabpaal. Welke krabpaal geschikt is voor jouw kat is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om te weten of je kat een horizontale of een verticale krabber is. Met andere woorden, krabt jouw kat liever aan het kleed of heeft ie voorkeur voor de bank en de gordijnen?

Soorten krabpalen

Krabt jouw kat het liefste horizontaal dan is er de zogenaamde krabplank. De krabplank heeft, zoals het woord al aangeeft, een plat oppervlak. Deze kan worden neergezet, of op de vloer worden gemonteerd, zodat de kat zich er flink op kan uitleven zonder dat de plank wegglijdt.

Voor een kat die liever verticaal krabt is er een krabpaal. Deze moet dusdanig geplaatst zijn dat de kat er makkelijk bij kan. Een krabpaal in de buurt van de slaapplaats van de kat is een prima optie. Zo kan de kat zich lekker uitrekken als hij wakker wordt. In de buurt van een deur is een ander uitstekend idee, zo kun je aan de markeerbehoefte voldoen. Hou er wel rekening mee dat een kat zich lekker lang wil kunnen maken, dus heb je een kat van een wat groter formaat is een klein laag paaltje is niet geschikt. Hieronder een overzicht in de verschillen.

  • Kleine krabpalen:

De krabpaal heeft een hoogte tot 89 cm; Geschikt voor één kat Geschikt voor katten met een gewicht tot maximaal 2,5 Kilogram;

  • Middelgrote krabpalen:

De krabpaal heeft een hoogte van 90-149 cm; Je kat heeft een gewicht tot maximaal 4 Kilogram; Geschikt voor één tot twee katten.

  • Grote krabpalen:

De krabpaal heeft een hoogte van 150 cm of meer; Grote krabpalen zijn geschikt voor katten in alle gewichtsklassen; Geschikt voor meerdere katten.

Een alternatief voor deze krabpalen is een krabmeubel. Dit meubel is vrij groot en tevens voorzien van diverse ligplekken. Hiermee creëer je een geheel eigen hoek voor je kat. Dit kan heel rustgevend zijn voor je kat, omdat hij zo echt zijn eigen plekje heeft. Hij kan dan spelen, klimmen maar zich ook lekker terugtrekken. Als je een wat drukker huishouden hebt moet dit laatste niet onderschat worden.

Top Krabpaal aanbiedingen


Gerelateerde pagina's