Geüpdatet: 24 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke foundation heb ik nodig?

07 November 2019

Heb je last van wat rode uitslag in je gezicht en vind je dat dit van invloed is op je uitstraling? Het wegnemen van de vlekjes of oneffenheden is vaak niet mogelijk dus zul je het moeten verdoezelen. Hiervoor kun je een foundation gebruiken. De keuze voor een foundation is echter niet gemakkelijk. Je hebt immers ruime keuze mogelijkheden hierin waarbij de kleur van deze make-up bijna de belangrijkste factor is bij het bepalen welke foundation je nodig hebt.

Wat is een foundation?

Een foundation is dus een cosmetica artikel die je gebruikt om oneffenheden in het gezicht te camoufleren. In veel gevallen is een dun laagje foundation al voldoende om de gewenste uitstraling te hebben. Dit is dus heel anders dan in het verleden het geval was, toen foundation een relatief plakkerige crème was die vrijwel altijd zichtbaar was. De moderne foundations zijn duidelijk wat genuanceerder en hebben een meer natuurlijke uitstraling. Het camoufleren heeft dus een wat meer letterlijke betekenis gekregen.

Vormen waarin foundations verkrijgbaar zijn

Foundations zijn verkrijgbaar in diverse vormen. We zetten de verschillende keuzemogelijkheden hieronder voor je op een rijtje:

 • Vloeibare foundation in een flesje;
 • Een compact crème foundation in een doosje;
 • Een compact poeder foundation in een doosje;
 • Een minerale poeder foundation;
 • Een stick foundation.
 • De bovenstaande vormen hebben uitsluitend betrekking op het gebruik van de foundation. Het is aan te raden om een foundation te gebruiken in combinatie met een beschermende dagcrème. Om er zeker van te zijn dat de foundation goed blijft zitten, kun je ervoor kiezen om een foundation-primer aan te brengen, maar in de praktijk is dit lang niet altijd nodig.

  Je kunt een foundation aanbrengen met je vingers, maar veel mensen vinden het handiger om hier een make-up sponsje of een make-up kwast voor te gebruiken. Eventueel kun je ervoor kiezen om een foundation te gebruiken in combinatie met een poeder. Hiermee zorg je dat het effect van de foundation minder opvallend is en dat de foundation langer blijft zitten. Hierdoor is het gebruik van de eerder genoemde primer uiteraard overbodig.

  Je kunt foundation in meerdere laagjes aanbrengen. Je hebt slechts een heel klein beetje make-up nodig om het gewenste resultaat te krijgen. Probeer van beneden naar boven te vegen. Op deze manier veeg je met de kleine (soms onzichtbare)haartjes mee en vallen deze niet op.

  Het verschil in soorten foundations

  Om een goede keuze te maken voor een foundation is het goed te weten dat er verschillende soorten foundations zijn. Het is immers belangrijk dat je voor een foundation kiest die past bij je huid. Ieder huidtype heeft een andere foundation nodig. Voor een vettige huid kun je bijvoorbeeld het beste voor een lichte, olievrije foundation kiezen. Als je een droge huid hebt is een hydraterende foundation een betere keuze (uiteraard in combinatie met een vochtinbrengende crème). Bij een gevoelige huid is het een betere keuze om juist de zwaardere foundations te mijden en kan een poeder op mineraalbasis een geschikte optie zijn.

  Keuze voor de juiste kleur foundation

  Het is zeker niet nodig om je hele gezicht van foundation te voorzien als dit niet noodzakelijk is. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de foundation alleen op je wangen aan te brengen of om alleen oneffenheden op andere plekken op je gezicht “weg te werken” maar dan is het wel van belang om voor de juiste kleur van foundation te kiezen. Dit moet het liefst zo perfect mogelijk matchen. Als je kiest voor een té donkere- of een té lichte tint, is dit direct zichtbaar.

  Je kunt ook kiezen voor kleur-foundation mits de tint mooi aansluit op de kleur van jouw huid. Er zijn hierin drie soorten tinten waarvoor je kunt kiezen. De stelregel hierbij is dat hoe blanker de huid, hoe meer de tint neigt naar neutraal of roze. Je kunt grofweg voor de volgende tinten kiezen:

 • Een koele tint, vaak een blauwachtige kleurstelling maar paars roze of rode tinten vallen hier ook onder. Vooral blauw en paars vallen het meeste op.
 • Een neutrale tint, vaak een groenachtige uitstraling. Zit een beetje tussen de andere opties in.
 • Een warme tint, vaak een beetje geelachtige tot een perzikkleurige kleurstelling die vooral goed zichtbaar is in de zon.
 • ZO VIND JE ALTIJD DE PERFECTE FOUNDATIONKLEUR!

  Top Foundation Aanbiedingen

  Top Mascara Aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's