Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke billendoekjes moet ik kopen?

07 Juni 2018

Er zijn diverse merken en soorten billendoekjes verkrijgbaar, van de duurdere A-merken tot de voordelige neutrale merken en eigen merken. Veel ouders vragen zich dan ook terecht af welke billendoekjes ze het beste kunnen kopen. Al deze fabrikanten roepen immers dat zij het beste doekje hebben, maar welke fabrikant spreekt nu echt de waarheid?

Het antwoord op deze vraag kun je het beste lezen op de verpakking van de billendoekjes bij de opsomming van de ingrediënten. Goed bedoelde ingrediënten die de houdbaarheid van de babydoekjes verlengen of deze doekjes lekker laten ruiken zijn immers niet altijd even goed voor je kindje. In dit geval is de keuze voor minder ingrediënten vaak een betere keuze, al hangt hier meestal wel een hoger prijskaartje aan.

De verpakking bepaalt welke billendoekjes je moet kopen

Het is verstandig om naar drie zaken te kijken om de keuze te maken voor de billendoekjes die het beste zijn voor je kindje. Dit zijn de hoeveelheid ingrediënten die in het doekje verwerkt zijn, of er parfum in het doekje is verwerkt en welke (en hoeveel) conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. Je zult ervaren dat hier een groot verschil zit tussen de diverse aanbieders. Deze ingrediënten zullen niet direct schadelijk zijn voor je kindje (anders mochten deze producten niet vrij verkocht worden), maar goed is het niet.

Vooral het gehalte van de genoemde ingrediënten zal een criteria zijn van een goede keuze. Om deze keuze te bepalen is het goed te weten dat alle gebruikte ingrediënten op de verpakking vermeld moeten staan en dat de vermelding op volgorde van hoeveelheid te lezen is. De verpakking bepaalt dus welke billendoekjes je moet kopen.

Hoe gebruik je billendoekjes: zie het hier


Top Billendoekjes aanbiedingen


Gerelateerde pagina's