Geüpdatet: 19 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Welke badkamermeubel past bij jou?

08 Maart 2019

Het uitkiezen van een badkamer kan een hele klus zijn. Want wat past er nou bij jou en wat wil je precies hebben? Wil je het moderne look, iets klassieker of wil je juist iets hebben wat strak en compact is. Daarnaast komt er ook nog eens bij kijken of je de badkamer een aparte thema wilt geven of toch in samenhang wilt hebben met de rest van de woning? Om het iets makkelijker te maken gaan we een stappenplan door, om zo op de badkamer uit te komen die bij jou past.

Bepaal thema van de badkamer

Om te beginnen is het noodzakelijk om te bepalen wat voor soort badkamer je wilt. Wil je een aparte thema hebben voor de badkamer, in samenhang met de rest van het huis of wil je gaan voor een neutrale look. Eenmaal als je dit hebt bepaald voor jezelf. Vanuit hier wordt het alleen maar makkelijker en kan het werk beginnen.

Bekijk de ruimte goed en bekijk wat je ermee wilt doen. Als het een kleine ruimte is kun je door middel van lichte kleurencontrast ervoor zorgen dat de ruimte groter oogt omdat het veel licht opvangt. Dit zorgt ook voor een frisse uitstraling en ruimer oppervlak.

Heb je een grote ruimte dan kun je der veel mee doen, je kunt werken met verschillende kleuren. Zowel lichte als donkere kleuren. Wil je een warme look voor de badkamer ga dan voor gele, rode en bruine tinten. Wil je een wat frisse look voor de badkamer kies dan voor koude tinten zoals paars, blauw en groen.

Welke meubels heb ik nodig?

Functionele meubels is waar je naar op zoek bent. Meubels waar je al je spullen in kwijt kunt en die er ook nog eens leuk uitzien. Daarnaast moet je ook rekening houden met hoeveel mensen de badkamer gebruiken. Bijvoorbeeld in de ochtend, sta je met z’n tweeën dan is het wel handig dat je twee kranen hebt. Dit geld tevens ook voor de kasten en andere meubels die je in de badkamer wilt hebben. Denk aan kastjes, lades en planken.

Welk materiaal moet ik hebben?

Het juiste materiaal van de badkamermeubels kiezen is heel belangrijk. Een aantal punten waar je goed op moet letten zijn onder andere:

 • De meubels vocht en waterbestendig zijn
 • Het sluit en hangwerk corrosiebestendig is
 • De naden tussen onderdelen vochtdicht afgewerkt
 • De randen van de planken vochtdicht
 • Dit voorkomt dat de meubels beschadigen. De meeste mensen kiezen daarom ook voor meubels met het materiaal multiplex of meubelplaat. Deze materialen geven namelijk minder giftige stoffen af in vergelijking met materialen zoals MDF en spaanplaat.

  Bekijk hier hoe je een badkamermeubel zelf kunt plaatsen


  Top Badkamermeubel aanbiedingen


  Top Badkamer spiegel aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's