Geüpdatet: 1 December 2023

Dagaanbiedingen blog

Welk merk accuboormachine is het beste?

04 September 2021

De beste accuboormachine is voor iedereen anders

Als je besluit een accuboormachine aan te schaffen, zijn er talloze opties. Het kan je gaan duizelen door alle mogelijkheden. In ieder geval is het van belang om van tevoren te bedenken wat je doel is met de accuboormachine, ofwel welke klussen je er graag mee wilt doen. Dit zorgt ervoor dat je al wat specifieker kunt kijken. Als je namelijk een accuboormachine wilt om in heel hard materiaal te kunnen boren heb je een ander soort accuboormachine nodig dan wanneer je slechts wilt schroeven in hout. Er is dus niet per se één beste merk wat betreft boormachines gezien het afhangt van je wensen omtrent de klussen die je ermee wilt verrichten. Hieronder worden een aantal zaken benoemd waar je op kunt letten wanneer je gaat kijken naar de verschillende opties. Zo hoef je niet zonder dat het eigenlijk nodig is de duurste accuboormachine aan te schaffen, maar waarschijnlijk ook niet de goedkoopste.

Hoeveel volt

Hoeveel volt je accuboormachine nodig heeft, hangt af van de soort klus die je ermee wilt doen. In principe doet een accuboormachine beter zijn werk wanneer de spanning van de accu groter is. Maar als je slechts lichte klussen wilt doen, is dat niet per se de moeite waard. De accu is wanneer de spanning hoger is ook zwaarder en duurder. Wel is de levensduur van een accu met een grotere spanning vaak veel langer.

De accu

Vaak wordt een accuboormachine maar met één accu geleverd. Echter is het aan te raden bij de aanschaf van een accuboormachine nog een accu aan te schaffen, zodat je niet tijdens het klussen met een lege accu komt te staan en halverwege je klus ineens moet stoppen om te wachten tot de accu is opgeladen. Met twee accu’s kom je daarin nooit voor vervelende verrassingen te staan.

De slipkoppeling

De meest verfijnde, duurdere accuboormachines hebben in de boorkop de mogelijkheid om het koppel in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je wanneer je met de accuboormachine aan de slag gaat je de schroef niet te diep in het materiaal draait waar je mee bezig bent.

Verschillende snelheden

Daarnaast hebben de accuboormachines in een hogere prijsklasse de mogelijkheid om de accuboormachine op twee verschillende snelheden te laten draaien. Op deze manier kun je de accuboormachine gebruiken op een wijze die geschikt is voor het materiaal waar je op dat moment mee aan de slag gaat.

Tot slot

Natuurlijk zijn er een aantal merken die boven de rest van de merken uitsteken betreffende de uitvoering van hun accuboormachines. Makita, Metabo, DeWalt en Bosch zijn de meest populaire merken en dat is niet voor niks. Alle vier de merken produceren al jaren op hoog niveau gereedschap. Het is dus aan te raden om de accuboormachines van deze 4 merken nader te bekijken. Welke accuboormachine dan bij jou past, hangt af van jouw wensen.

Kooptips voor je boormachine

Top accuboormachine aanbiedingen


Gerelateerde pagina's