Geüpdatet: 24 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Welk fruit heeft de meeste vitamine C?

25 Juni 2021

Smakelijk gezond worden en blijven

Het is belangrijk om dagelijks je portie vitamine C binnen te krijgen, dat hoor je altijd en overal om je heen. Maar waar is vitamine C eigenlijk goed voor? Nou, voor behoorlijk wat dingen. Je hebt vitamine C nodig voor gezonde tanden, botten, huid en bloedvaten. Daarnaast is het ook van belang voor gezond zenuwstelsel en zorgt het voor genoeg energie om de dingen die je wilt doen goed te kunnen doen. Om dagelijks je portie vitamine C binnen te krijgen, is het dus van belang om voeding binnen te krijgen die dit bevat. Vitamine C kun je natuurlijk halen uit fruit, dus zorg ervoor dat je genoeg hiervan eet. Maar in welke fruitsoorten zit eigenlijk de meeste vitamine C?

Guave: een heuse tropische bom aan vitamine C

De heuse winnaar wat betreft vitamine C is de guave, dat staat buiten kijf. Met maar liefst 228 milligram aan vitamine C per 100 gram is de guave een echte bom aan vitamine C. Mocht je deze vrucht niet kennen dan is dat helemaal niet vreemd, gezien de guave nog bezig is met een opmars in ons koude kikkerlandje. Deze tropische vrucht heeft een groene schil en wit, roze of donkerrood vruchtvlees. Ook is de guave rijk aan foliumzuur en vitamine A. Een echte topper dus, deze vrucht. Je kunt van guave bijvoorbeeld sap of smoothies maken of hem gewoon lekker rauw eten.

Zwarte bessen: vitamine C waarvoor je niet ver van huis hoeft

Op een goede tweede plek staan de zwarte bessen. Deze besjes groeien ook gewoon in Nederland, dus met een beetje plantenkennis kun je zo de bossen induiken om je eigen portie vitamine C te plukken. Zwarte bessen bevatten per 100 gram 150 milligram aan vitamine C. Ook is de kleur die zwarte bessen afgeven een goede antioxidant. Daarnaast kun je met zwarte bessen allerlei heerlijkheden maken zoals sap, jam of muffins. Maar het meest gezond is het natuurlijk om ze zo uit het handje te eten of ze bijvoorbeeld aan je yoghurt toe te voegen.

Kiwi: het groene goud van de vitamine C

En de bronzen medaille mag worden uitgereikt aan de trotse kiwi. De kiwi is wat bekender als vrucht en als bron van vitamine C. Kiwi bevat 79 milligram vitamine C per 100 gram. Daarnaast zorg je met het eten van kiwi ook voor een goede portie magnesium, zink en fosfor.

Aardbei: vrolijke vitamine C

Oh oh, de aardbei, wie lust hem niet. Vrijwel iedereen houdt van dit kleine rode vruchtje. En met 60 milligram vitamine C per 100 gram is het ook nog eens een hartstikke gezond vruchtje. En dat de aardbei zo gezond is komt niet alleen door de vitamine C; ook vitamine K en foliumzuur nemen deel aan het aardbeienfeest. Aardbeien zijn natuurlijk heerlijk om zo uit het het handje te eten, maar ook in salades of zelfs op brood doen ze het goed!

Top 10 Voedingsmiddelen Met Vitamine C, zie ze hier:

Top 15 Vitamine C aanbiedingen


Gerelateerde pagina's