Geüpdatet: 19 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Waterfilterkan: Een must have voor in de zomer!

17 April 2019

Het kraanwater van Nederland behoort tot het schoonste water ter wereld. Zeker in vergelijk met bijvoorbeeld een gebied als Afrika, hebben wij niets te klagen. Toch zie je steeds vaker mensen met een waterfilterkan in de weer. Hoezo en waarom? Is dit een absolute must have voor de zomer? Is het een hype? of is er meer aan de hand? Wij hebben ons licht er eens over laten schijnen. In deze blog lees je er meer over.

De kwaliteit van drinkwater in Nederland

Natuurlijk is de kwaliteit van ons drinkwater uitstekend. Het kraanwater in Nederland staat onder scherpe controles door de overheid en ook de waterleidingbedrijven doen er uiteraard alles aan om zo schoon mogelijk water te leveren aan de Nederlandse huishoudens. Toch is er reden voor zorgen. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) dat toezicht houdt op ons drinkwater publiceerde afgelopen jaar een artikel waarin stond dat de kwaliteit van de bronnen van drinkwater deels onvoldoende is, door toedoen van menselijk handelen. De helft van de grondwaterwinningen voldoet nu niet, net als de kwaliteit van het oppervlaktewater. Hoe kan dit in een 1e wereld land als Nederland?

De stoffen in ons drinkwater

Doordat we tegenwoordig steeds meer pesticiden, medicijnen, drugs, cosmetica en andere rommel gebruiken, komt dit ook steeds vaker in ons oppervlaktewater terecht. Rioolzuiveringsinstallaties kunnen deze stoffen nog niet goed verwijderen, waardoor ze in het milieu terechtkomen en dus ook in onze bronnen voor drinkwater. Drinkwaterbedrijven gebruiken steeds geavanceerdere zuiveringstechnieken om deze stoffen te verwijderen, maar het is niet te vermijden dat er, zij het lage concentraties, reststoffen in ons drinkwater belanden.

Waterfilterkan

Natuurlijk zijn de stoffen die wél in het drinkwater blijven zitten van dusdanige kleine micro hoeveelheden dat ze niet schadelijk voor de gezondheid zijn, maar met de wetenschap dat het over de jaren alleen maar meer geworden is (en het hoogst waarschijnlijk ook alleen maar meer zal worden de komende jaren) is het verstandig om je drinkwater zelf ook nog eens te zuiveren.

De optie om water uit flessen te gebruiken is geen toereikend alternatief. Dit is in principe hetzelfde water. Daar komt bij dat je met water uit plastic flessen een geweldige bijdrage levert aan de toch al niet te stoppen plastic soep en het milieu nou niet direct een handje helpt. De beste manier om je schoon drinkwater te drinken en je water nog eens extra te zuiveren is met een waterfilterkan.

In de waterfilterkan is een filterpatroon aangebracht. Hier bovenop wordt het niet gezuiverd water (kraanwater) gegoten. Dit zakt door de filter en onderin de kan wordt het gezuiverde water opgevangen. De filter bestaat uit 4 stappen die allemaal hun eigen stukje uit het water filteren. Na circa 150 keer vullen, meestal is dit zo eens in de vier weken afhankelijk van de filterkan, moet de filterpatroon worden vervangen. Zelf je water filteren is natuurlijk een keuze die iedereen voor zich moet maken, maar als je bovenstaande gelezen hebt, zul je begrijpen dat een waterfilterkan meer is dan alleen een must have voor de zomer! Zeker met het oog op de toekomst.

Bekijk hier een review van de waterfilterkan


Top Waterfilterkan aanbiedingen


Gerelateerde pagina's