Geüpdatet: 19 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat zijn de voor- en nadelen van een draadloze stofzuiger?

25 December 2020

De steelstofzuiger

Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger, lijken de opties oneindig. Er zijn zoveel verschillende merken en modellen die allen weer verschillende kwaliteiten hebben waar je uit kunt kiezen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een belangrijke keuze om te maken, is in ieder geval of een draadloze stofzuiger (ook wel steelstofzuiger genoemd) bij jou past, eventueel als toevoeging op de stofzuiger met snoer, ofwel de sledestofzuiger.

Soepel door het huis bewegen

Waar een sledestofzuiger op netstroom werkt, werkt een draadloze stofzuiger op een accu. Het handige van een draadloze stofzuiger is dus uiteraard dat hij snoerloos is. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker met de stofzuiger aan de slag kunt in je huis en je hierbij geen omkijken hebt naar het snoer, waardoor je een stuk wendbaarder bent. Deze wendbaarheid heeft ook te maken met het gewicht van de stofzuiger; een draadloze stofzuiger is een stuk lichter dan de welbekende sledestofzuiger.

De energie van de stofzuiger

Doordat de stofzuiger draadloos is, is het echter wel zo dat de mogelijke tijd die ermee kan worden gestofzuigd in de gaten moet worden gehouden. Dit kan een nadeel zijn ten opzichte van de sledestofzuiger, waar uiteraard geen beperkte tijd mee gestofzuigd kan worden alvorens de accu moet worden opgeladen. Echter is het zo dat de draadloze stofzuiger over het algemeen energiezuiniger is, wat ervoor zorgt dat je dus met minder energie een groter oppervlak kunt stofzuigen. Wel heeft de draadloze stofzuiger een lagere zuigkracht dan een sledestofzuiger, wat dus niet per se in het voordeel is wanneer je je huis grondig wilt schoonmaken zonder de accu op te moeten laden.

De stofzuiger als kruimeldief

Ondanks dat de draadloze stofzuiger dus een wat lagere zuigkracht heeft, is hij dus erg geschikt voor een snelle schoonmaak tussendoor, doordat de stofzuiger lichter van gewicht is en logischerwijs draadloos is waardoor je ook nog eens sneller aan de slag kunt. Hierdoor is de stofzuiger niet alleen geschikt op de manier zoals hij vaak wordt gebruikt, maar kan hij ook worden ingezet als kruimeldief. Een draadloze stofzuiger kan dus in één huis samengaan waarbij de sledestofzuiger voor de grote schoonmaak wordt ingezet en de draadloze stofzuiger voor de kleinere schoonmaak. Wanneer je echter in een kleiner huis woont, red je het met de draadloze stofzuiger waarschijnlijk prima zonder met groter geschut aan de slag te moeten.

Een stofzuiger passend bij jouw leef- en thuissituatie

Om te zien of een draadloze stofzuiger bij jou past, is het dus van belang om te zien hoe jouw huis eruit ziet en hoe jij jouw leven invult. In sommige gevallen kan een nadeel juist een voordeel zijn en vice versa. Is de draadloze stofzuiger voor jou alles wat je nodig hebt is of is het een mooie aanvulling?

Draadloze stofzuiger: Dyson of Philips?

{{id=153,'Draadloze stofzuiger aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's