Geüpdatet: 1 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Wat moet je doen als je kat een kieskeurige eter is?

15 November 2022

Als je kat een kieskeurige eter is, wanhoop dan niet! Er zijn dingen die je kunt doen om ze aan te moedigen wat meer variatie te eten.

Kijk eerst eens naar hun voeding en kijk of ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Zo niet, praat dan met je dierenarts over het overstappen op een voeding die rijker is aan die voedingsstoffen.

Ten tweede, probeer ze verschillende soorten voer aan te bieden, zowel nat als droog. Sommige katten geven de voorkeur aan het ene of het andere, dus het is de moeite waard om beide te proberen.

Ten derde, zorg ervoor dat hun eten vers en aantrekkelijk is. Serveer het op kamertemperatuur of warm het een beetje op als ze dat liever hebben.

Ten vierde, creëer een speciale eetplek voor ze met hun eigen schaaltje en matje. Dit zal hen helpen goede dingen te associëren met hun etensbakje en het eten leuker maken.

Ten slotte, wees geduldig! Het kan enige tijd duren voordat je kat nieuwe voedingsmiddelen gaat proberen, maar uiteindelijk zullen ze hopelijk leren genieten van een gevarieerder dieet.


Gerelateerde pagina's