Geüpdatet: 20 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat is het verschil tussen een roterende (ronde) opzetborstel en een sonische (rechte) opzetborstel?

03 Februari 2021

Roterende opzetborstel versus sonische opzetborstel

Als je met een elektrische tandenborstel je tanden poetst, kun je kiezen voor een roterende opzetborstel of een sonische opzetborstel. Beiden zorgen voor een andere poetstechniek en vragen ook een andere manier van poetsen van jou. Welke soort opzetborstel het beste bij jou past, hangt er vanaf hoe je het fijn vindt om te poetsen en hoeveel aandacht je eraan wilt besteden. Natuurlijk is het altijd zaak je tanden aandachtig te poetsen, bij de ene opzetborstel moet je net iets anders te werk gaan dan met de andere opzetborstel.

Een verschillende vorm

Ten eerste verschillen de opzetborstels van vorm. Een roterende opzetborstel is rond van vorm, waar een sonische opzetborstel rechter van vorm is. Het fijne aan de roterende opzetborstel is dat ze door de ronde vorm de tand in zijn geheel omsluiten. De vorm van een sonische opzetborstel is dus daarentegen rechter of wat ovaler van vorm. Met deze opzetborstel bereik je een groot tandoppervlak waardoor je met minder beweging een groter deel van je tanden bereikt.

Een verschillende beweging

Een roterende opzetborstel roteert en pulseert snel. Door die pulsatie geraakt het tandplak van de tanden en wordt ook nog eens weggeveegd door de pulserende beweging. In het geval van een sonische opzetborstel wordt eigenlijk dezelfde beweging gemaakt als wanneer je met de hand je tanden zou poetsen, echter gebeurt dat met een elektrische tandenborstel natuurlijk veel sneller. De borstelharen trillen zo snel dat het tandplak wordt weggehaald tot diep aan de tandvleesrand.

Het gemak van het gebruik

Om ervoor te zorgen dat je het poetsen met een tandenborstel waarop een roterende opzetborstel zit goed doet, moet je iedere tand afzonderlijk poetsen. Dit komt door de ronde vorm van de borstel, die dus pas zijn werk kan doen als hij de tand volledig kan omsluiten. Hierdoor ben je voor je gevoel wat langer aan het poetsen, omdat je met iedere tand even na moet denken. Na verloop van tijd raak je hier wel aan gewend. Bij een tandenborstel met een sonische opzetborstel is dat niet het geval. Hiermee kun je eigenlijk vrijwel hetzelfde poetsen als je zou doen wanneer je met een handtandenborstel je tanden poetst, alleen worden je tanden dus veel schoner.

Welke opzetborstel past het beste bij jou?

Welke manier van tandenpoetsen past het beste bij jou? Vind je het fijn om het gevoel te hebben alsof je met een handtandenborstel je tanden kunt poetsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je tanden wel goed schoon worden, doordat de ontzettend snel trillende beweging van de sonische opzetborstel ervoor zorgt dat je je tanden met gemak schoon kunt laten worden? Of past de roterende opzetborstel beter bij jou, waarbij je de tandenborstel op iedere tand individueel plaatst? Vind je het fijn om voor een manier te gaan die je een oud en vertrouwd gevoel geeft of is dat voor jou wat betreft tandenpoetsen niet belangrijk?

Bekijk hier de kooptips voor je elektrische tandenborstel

Beste opzetborstels aanbiedingen


Gerelateerde pagina's