Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat is het beste witwasmiddel?

05 Februari 2021

Verschillende mogelijkheden

Wanneer je op zoek bent naar een witwasmiddel om je kleren mooi schoon te krijgen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen waspoeder of een vloeibaar wasmiddel. Ook kan het belangrijk voor je zijn om te gaan voor een milieuvriendelijke optie.

Witwaspoeder

Als je hardnekkige vlekken in je kleding of andere was hebt is witwaspoeder de beste optie. Dit komt doordat er zuurstofbleekmiddelen in zitten. Dat is niet bepaald goed voor het milieu, maar mocht je dus echt stevige vlekken hebben, haalt witwaspoeder wel het beste deze vlekken eruit. Echter kunnen poeders wel resten achterlaten op de was.

Milieuvriendelijk je kleren wit wassen

Als je het belangrijk vindt om een milieuvriendelijk middel te kiezen om je kleren goed wit te wassen, kan dit best lastig zijn. Omdat milieuvriendelijke wasmiddels aan meerdere strenge voorschriften moeten voldoen om bijvoorbeeld watervervuiling te voorkomen, bevatten ze vaak bepaalde bestanddelen niet. Echter zijn juist deze bestanddelen vaak noodzakelijk om je kleren goed wit te wassen. Toch zijn er gelukkig wel milieuvriendelijke witwasmiddelen die wel goed werken.

Vloeibaar witwasmiddel

In vloeibaar witwasmiddel bevindt zich over het algemene geen zuurstofbleekmiddel, waardoor het minder hardnekkig is. Echter zitten er in vloeibare witwasmiddelen wel optische witmiddelen waardoor je was na het wassen witter lijkt.

Een gevoelige huid

Als je last hebt van een gevoelige huid, kan het standaard witwasmiddel een last voor je zijn. Witwasmiddel waar geen parfum en kleurstof inzitten is dan een verademing. Echter wil je natuurlijk wel dat je was mooi wit wordt.

Verschillende testen

Maar welk best geteste witwasmiddel hoort er bij bovenstaande categorieën? De Consumentenbond en de website Wasmiddeltest deden beiden tests, waarvan je hieronder de uitkomsten kunt lezen. Natuurlijk zijn er verschillende websites waar verschillende testresultaten verschijnen, maar dit zijn enkele tests met de resultaten ervan.

De vier categorieën

Wat betreft het beste witwaspoeder, kwam bij Wasmiddeltest ‘Neutral 0% Wit Parfumvrij Wit Waspoeder’ als beste uit de test. Dit wasmiddel zorgt ervoor dat er geen vlek meer achterblijft op je kleding en je kleding stralend wit maakt. Wat betreft het milieuvriendelijk wassen, kwam bij de Consumentenbond ‘Klok waspoeder wit’ het beste uit de test. Naast dat het ontzettend fijn is dat dit waspoeder goed is voor een kleine ecologische voetafdruk, is het ook nog eens fijn voor de gevoelige huid, doordat het geen parfum en kleurstof bevat. Als je voor vloeibaar witwasmiddel wilt gaan, kun je volgens de Consumentenbond het beste gaan voor ‘AH wasmiddel wit’. Dit huismerk zorgt er blijkbaar voor dat je kleding er binnen de kortste keren weer spic en span uitziet. Als je last hebt van een een gevoelige huid, kun je volgens Wasmiddeltest het beste ‘Neutral 0% Parfumvrije Wasmiddel Witte was’ gebruiken. Dit product is dermatologisch getest en goedgekeurd waardoor je zeker kunt zijn van een fijn aanvoelende huid. Daarnaast zorgt dit wasmiddel er ook nog eens voor dat je witte kleding en andere was er prachtig uitziet.

Wanneer je op zoek bent naar een witwasmiddel om je kleren mooi schoon te krijgen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen waspoeder of een vloeibaar wasmiddel. Ook kan het belangrijk voor je zijn om te gaan voor een milieuvriendelijke optie.

Beste wasmiddel aanbiedingen


Gerelateerde pagina's