Geüpdatet: 19 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Wat is een mobiele airconditioner

12 Juli 2022

Een mobiele airconditioner is een toestel dat gebruikt kan worden om een ruimte te koelen of te verwarmen zonder dat er leidingwerk nodig is. In tegenstelling tot een centrale airconditioner, die op een externe bron van stroom en koelmiddel moet worden aangesloten, gebruikt een mobiele unit een verbrandingsmotor of een elektrisch aangedreven compressor om koeling of verwarming te genereren.

Er zijn verschillende soorten mobiele airconditioners op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Draagbare toestellen zijn de meest voorkomende soort mobiele airconditioners, en ze zijn meestal ook de goedkoopste optie. Deze toestellen kunnen van kamer naar kamer verplaatst worden en hoeven niet geïnstalleerd te worden; ze kunnen echter wel omvangrijk en lawaaierig zijn.

Op een raam gemonteerde units zijn een ander populair type mobiele airconditioner. Zoals hun naam al doet vermoeden, worden deze toestellen in een venster gemonteerd en zuigen ze warme lucht door de opening naar buiten. Voor het raam gemonteerde AC's zijn minder opdringerig dan draagbare, maar ze vereisen wel iets meer installatie.

Kanaalloze mini-splitsystemen bieden een derde optie voor wie een mobiele airconditioner zoekt. Deze systemen bestaan uit een binnenunit die gekoelde of verwarmde lucht in de ruimte blaast, en een buitenunit waarin de compressor en de condensor ondergebracht zijn. Kanaalloze mini-splitsystemen zijn duurder dan andere soorten mobiele airconditioners, maar ze zijn ook stiller en energiezuiniger.


Gerelateerde pagina's