Geüpdatet: 30 Mei 2023

Dagaanbiedingen blog

Wat is de beste hogedrukreiniger voor het terras?

05 Juli 2019

Hardnekkig vuil op een terras is eigenlijk niet te voorkomen. Dit vraagt dan ook om een grondige reiniging en dat kun je letterlijk doen als je de beschikking hebt over een hogedrukreiniger. We kunnen je wel aanraden om deze blog even door te nemen als je van plan bent om zo’n apparaat aan te schaffen. We vertellen je wat de beste hogedrukreiniger is voor het terras en waar je verder op moet letten bij het gebruik hiervan. Er bestaan immers veel misverstanden hierover en voordat je het weet maak je de vervuiling juist snel erger!

Een hogedrukreiniger wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en met een tuinslang op de waterleiding. Aan het eind van de spuitlans zit een lanskop. Deze lanskop vervormt de straal op de manier zoals jij dit wenst. Voor een groot oppervlak zoals een terras kun je het beste voor een brede straal water kiezen.

We schrijven over een hogedrukreiniger voor het terras maar dat dekt uiteraard niet geheel de lading. Naast het schoonmaken van je terras of gevel kun je dit handige apparaat ook gebruiken voor het schoonmaken van je tuinmeubels, je caravan, je mountainbike of je auto. Voor deze laatste toepassingen zijn veel borstels en andere accessoires verkrijgbaar, om te zorgen dat je de taak makkelijker kunt uitvoeren.

Het grootste misverstand over het gebruik van een hogedrukreiniger

Als je hogedrukreinigers gaat vergelijken om de beste keuze te maken, merk je dat je zeer veel keuzemogelijkheden hebt, met verschillende prijsklassen. Je kunt voor onder de 100 euro een instapmodel krijgen, maar ook kiezen voor een hogedrukreiniger die het viervoudige kost. Deze laatste modellen hebben vaak meer instelmogelijkheden, zijn voorzien van meer accessoires (zoals spuitlansen, reinigingsmiddelen en borstels) en zijn vaak veel krachtiger. Het is echter de vraag of het verstandig is om een hele krachtige hogedrukreiniger te gebruiken voor je terras. Hier bestaan vaak veel misverstanden over.

Laten we eerlijk zijn, veel mensen zien het reinigen van hun terras als een vervelend klusje waar ze zo snel mogelijk vanaf willen zijn. Je zou geneigd zijn om de meest krachtige hogedrukreiniger aan te schaffen die je kunt vinden en deze vol open te zetten op je terras. Dit is echter niet de handigste keuze: Door de hoge druk spuit je niet alleen het onkruid tussen de tegels weg, maar ook je voegzand. Het gevolg daarvan is dat je tegels verzakken waardoor het vuil sneller terug zal komen. Daarnaast zijn er tegelsoorten die als gevolg van de hoge druk poreus kunnen raken en kunnen verkleuren. Uiteraard gaat dit ten koste van de uitstraling.

Waar moet je aan denken bij de aankoop van hogedrukreinigers?

Er zijn een aantal factoren waar je aan moet denken bij de aankoop van hogedrukreinigers. Zoals aangegeven is dat als eerste de kracht van de straal. Deze kracht wordt gegenereerd door een pomp en uitgedrukt in bar. Voor het reinigen van een terras heb je wel een minimale druk van 125 bar nodig. Ook de wateropbrengst, het aantal liter water dat er per uur uit de spuitlans komt, speelt een rol bij de keuze voor een geschikte hogedrukreiniger. Een klein model levert zo’n 350 liter per uur, topmodellen leveren vaak het dubbele!

Tot slot zijn er nog een aantal praktische zaken waar je rekening mee kunt houden. Denk hierbij aan de keuze tussen een draagbare of een verrijdbare hogedrukreiniger, de lengte van de slang, de maximale watertemperatuur die je kunt gebruiken en de accessoires die je kunt gebruiken. Daarnaast kun je kiezen uit elektrische hogedrukreinigers of machines die werken op een benzinemotor.

De beste hogedrukreiniger voor het terras

Als je op zoek bent naar de beste hogedrukreiniger voor het terras, kom je snel op twee bekende merken uit: Kärcher en Nilfisk. Deze merken zijn de absolute marktleiders op dit gebied, maar er zijn ook andere aanbieders die een goede hogedrukreiniger aanbieden zoals Eurom Force.

We hebben hieronder een lijstje voor je opgesteld met 10 topmodellen die zeker een optie zijn als je op zoek bent naar de beste hogedrukreiniger voor het terras. We hebben ervoor gekozen om hogedrukreinigers te selecteren uit diverse prijsklassen om je een compleet beeld te geven. Het lijstje is dan ook in willekeurige volgorde weergegeven.

Wat is de beste hogedrukreiniger voor het terras? Bekijk het hier:


Top Hogedrukreiniger aanbiedingen


Gerelateerde pagina's