Geüpdatet: 6 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Wat is antiaanbaklaag?

03 November 2022

Anti-aanbaklaag is een materiaal dat op het oppervlak van kookgerei wordt aangebracht om te voorkomen dat voedsel blijft plakken. De term "non-stick" verwijst naar het feit dat voedsel niet aan het kookgerei blijft plakken als het gaar is, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. Anti-aanbaklagen bestaan uit verschillende materialen, waaronder teflon, siliconen en keramiek. Elk type antiaanbaklaag heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Teflon is het meest voorkomende type antiaanbaklaag. Het is heel effectief in het voorkomen dat voedsel blijft plakken, en het is ook heel gemakkelijk schoon te maken. Teflon kan echter worden beschadigd door hoge temperaturen, dus het is niet geschikt voor alle kooktoepassingen. Siliconen coatings zijn een andere populaire optie voor anti-aanbak kookgerei. Ze zijn hittebestendig en kunnen hoge temperaturen weerstaan zonder beschadigd te raken. Siliconen coatings zijn ook relatief gemakkelijk schoon te maken, hoewel ze niet zo effectief zijn in het voorkomen dat voedsel blijft plakken als Teflon coatings.

Keramische coatings zijn een nieuwer type antiaanbaklaag dat steeds populairder wordt. Keramische coatings worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder klei en glas. Ze zijn zeer effectief in het voorkomen dat voedsel blijft plakken en zijn ook hittebestendig. Keramische coatings zijn ook gemakkelijk schoon te maken, hoewel ze vanwege hun poreuze aard speciale reinigingsmiddelen of schrobbers nodig kunnen hebben.


Gerelateerde pagina's