Geüpdatet: 1 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Wat hebben katten nodig

15 November 2022

Hoewel katten erom bekend staan onafhankelijk te zijn, hebben ze toch een aantal basiszorg en -vereisten nodig om een gelukkig en gezond leven te leiden. Hier is een lijst van wat je kat nodig heeft:

Een veilige plek om thuis te noemen: Katten moeten een aangewezen ruimte in je huis hebben die alleen voor hen is. Dit kan een logeerkamer zijn, een hoekje in je slaapkamer, of zelfs een plekje onder de keukentafel. Hun ruimte moet groot genoeg zijn zodat ze zich vrij kunnen bewegen en al hun spullen binnen handbereik hebben. Het moet ook uit de buurt zijn van drukke gebieden, zodat ze wat rust en stilte hebben.

Een kattenbak: Alle katten hebben een plek nodig om naar het toilet te gaan, en een kattenbak is de beste manier om ze daarin te voorzien. Kattenbakken moeten op een gemakkelijk bereikbare plaats staan (bij voorkeur niet in hun slaapplaats) en gevuld worden met katvriendelijke kattenbakvulling. Schep het regelmatig uit om het schoon te houden voor je kat.

Voedsel- en waterbakjes: Net als mensen hebben katten voedsel en water nodig om te overleven! Hun bakjes moeten op hun plaats staan, zodat ze die altijd kunnen vinden als ze honger of dorst hebben. Je kunt elk type bak gebruiken dat je wilt, maar keramische of roestvrijstalen zijn het beste, omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en geen bacteriën herbergen zoals plastic.

krabpaal: Krabben is een natuurlijk gedrag voor katten, omdat het hen helpt hun spieren te rekken en hun klauwen te scherpen. Een krabpaal biedt ze een veilige plek om dit te doen zonder je meubels of vloerbedekking te beschadigen. Zoek er een die hoog genoeg is zodat je kat zijn lichaam volledig kan uitstrekken terwijl hij krabt.


Gerelateerde pagina's